Persisk kyckling med saffransris och granatäpple

Betyg (1-5):
4 (21 betyg)

De klassiska smakerna i persisk mat, saffran och citron, kryddar den här underbara kycklingen. Servera med saffransris och toppa med granatäppelkärnor och persilja.

Tillagningstid: 30 min + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 st
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 10 urkärnade dadlar, delade
  • 10 steklökar, skalade
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 msk olivolja
  • 2 citroner, pressad saft
  • 3 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk sambal oelek
  • Saffransris:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 g saffran
  • 7 dl vatten
  • 300 g blomkålsris (riven blomkål)
  • 20 g smör
  • Till servering:
  • 0.5 granatäpple
  • 1 kruka persilja, strimlad

Gör så här

  1. Vänd runt kyckling, dadlar och lök i de torra kryddorna, salt, olja, citronsaft, vitlök och sambal oelek. Fördela allt i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 40 min.

Saffransris:

  1. Fräs ris med smör, lök, vitlök och saffran under omrörning. Häll i vatten och salt och låt koka upp. Sänk värmen och sjud under lock ca 10 min. Rör ner blomkål och smör och låt sjuda klart under lock, ca 5 min till. Servera kycklingen med saffransriset. Toppa med granatäppelkärnor och persilja.
  2. Servera kycklingen med saffransriset. Toppa med granatäppelkärnor och persilja.

Tips

Smakrik och spännande kyckling till firandet av det persiska nyåret nouruz.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tina

2019-03-20

Spelar ingen roll, i vilken del av Persien receptet kommer ifrån, mkt smakrikt o gott

Urban

2018-12-29

Låter fantastiskt, vilken del av Iran det än kommer ifrån! Ut och handla!

Akram Monfared Arya

2018-09-28

Jag önskade du ville skriva av vilken del av Persian fick du receptet. För att det är bara på hittat recept. eller blandade du Mellanöstern och Irans recept. rice receptet är helt främmande för oss Iranier, vi kokar riset på ett special sätt, utan att fräsa den. Samt vi garnerar riset med blandade ris och saffran på toppen före serveringen. Dessutom vi lagar inte kyckling med dadlar, sambal oelek och kardemummakärnor.

Kristina

2018-09-03

En av de godaste o smakrika kyckling jag lagat! Måste provas

Liknande recept

Basilikarisotto med krispigt kycklingben - Coop

(0)

Stekt ris med kycklingfärs och curry - Coop

(7)

Kyckling korma med kryddigt ris - Coop

(26)

Indisk rispanna - Coop

(10)

Thaikyckling med linser och röd curry - Coop

(2)

Majskyckling med rotfruktsrisotto - Coop

(14)

Buffalo wings med fried rice - Coop

(2)

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto - Coop

(48)
20 st
  • Ingredienser 20 st
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 10 urkärnade dadlar, delade
  • 10 steklökar, skalade
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 msk olivolja
  • 2 citroner, pressad saft
  • 3 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk sambal oelek
  • Saffransris:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 g saffran
  • 7 dl vatten
  • 300 g blomkålsris (riven blomkål)
  • 20 g smör
  • Till servering:
  • 0.5 granatäpple
  • 1 kruka persilja, strimlad

Persisk kyckling med saffransris och granatäpple

Betyg (1-5):
4 (21 betyg)

De klassiska smakerna i persisk mat, saffran och citron, kryddar den här underbara kycklingen. Servera med saffransris och toppa med granatäppelkärnor och persilja.

Tillagningstid: 30 min + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vänd runt kyckling, dadlar och lök i de torra kryddorna, salt, olja, citronsaft, vitlök och sambal oelek. Fördela allt i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 40 min.

Saffransris:

  1. Fräs ris med smör, lök, vitlök och saffran under omrörning. Häll i vatten och salt och låt koka upp. Sänk värmen och sjud under lock ca 10 min. Rör ner blomkål och smör och låt sjuda klart under lock, ca 5 min till. Servera kycklingen med saffransriset. Toppa med granatäppelkärnor och persilja.
  2. Servera kycklingen med saffransriset. Toppa med granatäppelkärnor och persilja.

Tips

Smakrik och spännande kyckling till firandet av det persiska nyåret nouruz.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tina

2019-03-20

Spelar ingen roll, i vilken del av Persien receptet kommer ifrån, mkt smakrikt o gott

Urban

2018-12-29

Låter fantastiskt, vilken del av Iran det än kommer ifrån! Ut och handla!

Akram Monfared Arya

2018-09-28

Jag önskade du ville skriva av vilken del av Persian fick du receptet. För att det är bara på hittat recept. eller blandade du Mellanöstern och Irans recept. rice receptet är helt främmande för oss Iranier, vi kokar riset på ett special sätt, utan att fräsa den. Samt vi garnerar riset med blandade ris och saffran på toppen före serveringen. Dessutom vi lagar inte kyckling med dadlar, sambal oelek och kardemummakärnor.

Kristina

2018-09-03

En av de godaste o smakrika kyckling jag lagat! Måste provas

Liknande recept

Basilikarisotto med krispigt kycklingben - Coop

(0)

Stekt ris med kycklingfärs och curry - Coop

(7)

Kyckling korma med kryddigt ris - Coop

(26)

Indisk rispanna - Coop

(10)

Thaikyckling med linser och röd curry - Coop

(2)

Majskyckling med rotfruktsrisotto - Coop

(14)

Buffalo wings med fried rice - Coop

(2)

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto - Coop

(48)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies