Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.89 (9 betyg)

De perfekta godbitarna till glöggen garnerade med en salt och krämig topping, lingon och hackade nötter.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör eller margarin
  • 2.5 dl brunt farinsocker eller råsocker
  • 2 ägg
  • 1.5 dl gräddfil eller filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk mald kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
  • Ädelosttopping:
  • 140 g ädelost, t ex Kvibille ädel
  • 1 dl crème fraiche eller gräddfil
  • Garnering:
  • 1 dl hela eller grovhackade valnötter eller annan nöt
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat.
  2. Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt dem kallna.

Ädelosttopping

  1. Blanda ingredienserna till toppingen till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera.

Servering

Servera som tilltugg till glögg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

No bake cheesecake med bär

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Halloncheesecake med vit choklad

Betyg
Betyg
(263)
Spara recept

Pepparkakstopping med lingon

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pepparkaksmuffins

Betyg
Betyg
(268)
Spara recept

Minimuffins med ädelost och lingon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 100 g smör eller margarin
  • 2.5 dl brunt farinsocker eller råsocker
  • 2 ägg
  • 1.5 dl gräddfil eller filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk mald kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
  • Ädelosttopping:
  • 140 g ädelost, t ex Kvibille ädel
  • 1 dl crème fraiche eller gräddfil
  • Garnering:
  • 1 dl hela eller grovhackade valnötter eller annan nöt
  • 1 dl lingon

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.89 (9 betyg)

De perfekta godbitarna till glöggen garnerade med en salt och krämig topping, lingon och hackade nötter.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat.
  2. Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt dem kallna.

Ädelosttopping

  1. Blanda ingredienserna till toppingen till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera.

Servering

Servera som tilltugg till glögg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

No bake cheesecake med bär

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Halloncheesecake med vit choklad

Betyg
Betyg
(263)
Spara recept

Pepparkakstopping med lingon

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pepparkaksmuffins

Betyg
Betyg
(268)
Spara recept

Minimuffins med ädelost och lingon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)