Pepparkaksmuffins

Betyg (1-5):
3.25 (253 betyg)

Bedårande söta små muffins med smak av jul. Extra snygga med lingonfrosting!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2.5 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1.5 dl gräddfil, eller filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
  • Glasyr:
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker, eller rivet skal från citrusfrukt
  • 2 dl philadelphiaost
  • 1 dl lingon, färska eller frysta

Gör så här

  1. Rör fett och socker poröst med en elvisp eller matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och grädda ca 10 min.

Glasyr

  1. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Vispa ner färskost och vänd försiktigt ner lingonen. Tänk på att glasyren blir lösare om du använder frysta lingon. Fördela glasyren på de avsvalnade muffinsarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-12

Hej Ebba! Mängden smör stämmer. Precis som Erika skriver ska Philadelphian inte vispas för länge. /Elsa, webbredaktör

Ebba

2018-12-07

Jag måste skriva att jag tror att ni skrivit fel och att problemet med frostingen är att det ska vara 250 gram smör istället för 25 gram. Jag gjorde den med 250 gram och då blev det en jättebra, fast och slät frosting! Älskade receptet btw

Erika

2015-12-08

Vet inte om du tittar här Annakarin. Men om du gör det vet jag kanske vad problemet med frostingen är. Philidelphia får inte vispas för länge, då blir den rinnig. Och blir den en gång rinnig kan den inte bli fast igen. Man måste alltså röra i den med bara ett par tag, jätteförsiktigt! Hoppas det funkar bättre :-)

Annakarin

2015-11-07

Men glasyren blev ju så lös, som soppa, fick ta dubbelt med florsocker, alltså 4 dl, för att kunna spritsa den och ändå hade jag inga lingon eller citron i utan bara vaniljsocker som smaksättare. Vad gjorde jag för fel?

Sara Renman

2014-09-28

Det bästa receptet någonsin, min familj instämmer! Detta måste ni pröva!

Carola Nyström-Modig

2013-12-19

Superenkla att göra, och väldigt goda. Extra goda med toppingen på!!

Camilla

2013-12-13

Klart dom blir brända 30 min i ugnen! Det står 10 min i ugnen, hela baket tar 40 min att göra! ;)

Maria

2013-12-07

Riktigt goda vart dom! Jag använde små muffinsformar och hade de i ugnen ca 7-8 minuter

Bella

2013-12-04

kanon goda, lätt att följa receptet inga krångligheter

Maria

2013-12-03

Jenny, det står ju i och för sig att de ska vara i ugnen 10 min, inte 40 så de blir nog kanongoda om man följer receptet ;)

Jenny

2013-12-03

FÖÖÖR hög värme! Mina muffins blev brända efter 30 min i ugnen. Annars hade dem nog vart goda :)

Britta/webbredaktionen

2013-11-27

@Ingy Det är inte miniformar.

Ingy

2013-11-26

Det ser jättegott ut! Är det vanlig cupcakesstorlek, eller för miniformar?

ingrid

2013-11-20

grymt goda, dock tycker jag dom smakar exakt likadant som morotskaka haha

Linda

2013-11-17

PS. De var SÅ GODA!!!! (Jag hade inte gräddfil utan tog vaniljkvarg istället, och mer krydda än det som stod samt mindre socker) DS

Linda

2013-11-17

Jag körde i muffinplåt utan formar, men muffinsarna klarade inte av att resa sig utan stöd från formen så de svängde åt sidorna, ser jättefestliga ut. Och luktar gott gör det, men nästa gång blir det med formar! :-)

Britta/webbredaktioen

2013-11-04

@Jessica 2,5 dl farinsocker och 1,5 dl fil.

Jessica

2013-11-03

Antal dl av fil och farin??

Britta/Webbredaktör

2013-02-17

40 minuter är den tid som är beräknad för att göra allt. De ska gräddas i 10 minuter (det står i första stycket).

Birgitta

2013-02-16

Ska de verkligen stå i 40 min i ugnen. Mina var brända efter 15 min?

Helena

2012-12-12

Fantastiska muffins!

Maria

2012-12-04

super goda! tack för receptet

Petra

2012-10-14

Har någon något tips på vad man kan använda istället för gräddfil och filmjölk? Är allergisk mot mejerivaror! Maila mig: sandholm@live.com

Helena Mansäterback

2012-01-12

har precis bakat och avnjutit en pepparkaksmuffins, så underbart goda. kommer att baka dessa fler gånger

Anna

2011-12-21

Jag bakade dem just, men hade vanliga pepparkakskristyr på istället för glassyren. Väldigt goda! :)

Nina

2011-12-15

Gräddade i långpanna istället för muffinsformar. Det blev superbra! Som morotskaka fast godare :o)

Birgitta Ericson

2011-12-11

Underbart goda,ska göra flera till jul!

Ylwa

2011-12-04

Juliga och goda muffinsar!

Jimpan

2011-12-04

Riktigt goda!!

silvia

2011-11-30

helt underbart,gjorde i måndags =)

Anki

2011-11-30

låter mums mums

Liknande recept

Minimuffins med ädelost och lingon

(1)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Muffins med blåbär och vit choklad

(15)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

(5)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Pascha med hallon och blåbär

(5)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2.5 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1.5 dl gräddfil, eller filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
  • Glasyr:
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker, eller rivet skal från citrusfrukt
  • 2 dl philadelphiaost
  • 1 dl lingon, färska eller frysta

Pepparkaksmuffins

Betyg (1-5):
3.25 (253 betyg)

Bedårande söta små muffins med smak av jul. Extra snygga med lingonfrosting!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör fett och socker poröst med en elvisp eller matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och grädda ca 10 min.

Glasyr

  1. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Vispa ner färskost och vänd försiktigt ner lingonen. Tänk på att glasyren blir lösare om du använder frysta lingon. Fördela glasyren på de avsvalnade muffinsarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-12

Hej Ebba! Mängden smör stämmer. Precis som Erika skriver ska Philadelphian inte vispas för länge. /Elsa, webbredaktör

Ebba

2018-12-07

Jag måste skriva att jag tror att ni skrivit fel och att problemet med frostingen är att det ska vara 250 gram smör istället för 25 gram. Jag gjorde den med 250 gram och då blev det en jättebra, fast och slät frosting! Älskade receptet btw

Erika

2015-12-08

Vet inte om du tittar här Annakarin. Men om du gör det vet jag kanske vad problemet med frostingen är. Philidelphia får inte vispas för länge, då blir den rinnig. Och blir den en gång rinnig kan den inte bli fast igen. Man måste alltså röra i den med bara ett par tag, jätteförsiktigt! Hoppas det funkar bättre :-)

Annakarin

2015-11-07

Men glasyren blev ju så lös, som soppa, fick ta dubbelt med florsocker, alltså 4 dl, för att kunna spritsa den och ändå hade jag inga lingon eller citron i utan bara vaniljsocker som smaksättare. Vad gjorde jag för fel?

Sara Renman

2014-09-28

Det bästa receptet någonsin, min familj instämmer! Detta måste ni pröva!

Carola Nyström-Modig

2013-12-19

Superenkla att göra, och väldigt goda. Extra goda med toppingen på!!

Camilla

2013-12-13

Klart dom blir brända 30 min i ugnen! Det står 10 min i ugnen, hela baket tar 40 min att göra! ;)

Maria

2013-12-07

Riktigt goda vart dom! Jag använde små muffinsformar och hade de i ugnen ca 7-8 minuter

Bella

2013-12-04

kanon goda, lätt att följa receptet inga krångligheter

Maria

2013-12-03

Jenny, det står ju i och för sig att de ska vara i ugnen 10 min, inte 40 så de blir nog kanongoda om man följer receptet ;)

Jenny

2013-12-03

FÖÖÖR hög värme! Mina muffins blev brända efter 30 min i ugnen. Annars hade dem nog vart goda :)

Britta/webbredaktionen

2013-11-27

@Ingy Det är inte miniformar.

Ingy

2013-11-26

Det ser jättegott ut! Är det vanlig cupcakesstorlek, eller för miniformar?

ingrid

2013-11-20

grymt goda, dock tycker jag dom smakar exakt likadant som morotskaka haha

Linda

2013-11-17

PS. De var SÅ GODA!!!! (Jag hade inte gräddfil utan tog vaniljkvarg istället, och mer krydda än det som stod samt mindre socker) DS

Linda

2013-11-17

Jag körde i muffinplåt utan formar, men muffinsarna klarade inte av att resa sig utan stöd från formen så de svängde åt sidorna, ser jättefestliga ut. Och luktar gott gör det, men nästa gång blir det med formar! :-)

Britta/webbredaktioen

2013-11-04

@Jessica 2,5 dl farinsocker och 1,5 dl fil.

Jessica

2013-11-03

Antal dl av fil och farin??

Britta/Webbredaktör

2013-02-17

40 minuter är den tid som är beräknad för att göra allt. De ska gräddas i 10 minuter (det står i första stycket).

Birgitta

2013-02-16

Ska de verkligen stå i 40 min i ugnen. Mina var brända efter 15 min?

Helena

2012-12-12

Fantastiska muffins!

Maria

2012-12-04

super goda! tack för receptet

Petra

2012-10-14

Har någon något tips på vad man kan använda istället för gräddfil och filmjölk? Är allergisk mot mejerivaror! Maila mig: sandholm@live.com

Helena Mansäterback

2012-01-12

har precis bakat och avnjutit en pepparkaksmuffins, så underbart goda. kommer att baka dessa fler gånger

Anna

2011-12-21

Jag bakade dem just, men hade vanliga pepparkakskristyr på istället för glassyren. Väldigt goda! :)

Nina

2011-12-15

Gräddade i långpanna istället för muffinsformar. Det blev superbra! Som morotskaka fast godare :o)

Birgitta Ericson

2011-12-11

Underbart goda,ska göra flera till jul!

Ylwa

2011-12-04

Juliga och goda muffinsar!

Jimpan

2011-12-04

Riktigt goda!!

silvia

2011-11-30

helt underbart,gjorde i måndags =)

Anki

2011-11-30

låter mums mums

Liknande recept

Minimuffins med ädelost och lingon

(1)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Muffins med blåbär och vit choklad

(15)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

(5)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies