Pelmeni

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Till pastadegen:
  • 300 g vetemjöl
  • 3 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • Till fyllningen:
  • 300 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 2.5 pressade vitlöksklyftor
  • 1 peppar, efter smak
  • 1 krm salt, efter smak
  • Till kokningen:
  • 2.5 liter god köttbuljong
  • Till serveringen:
  • 4 msk gräddfil

Gör så här

  1. Börja med pastadegen. Häll upp vetemjölet i en hög på bakbordet. Gör en grop i mitten och slå i äggen. Salta lätt. Blanda ihop mjölet och äggen med fingertopparna. Fortsätt att arbeta degen tills den är slät och smidig. Låt stå i ca 30 minuter övertäckt med en fuktad handduk.
  2. Under tiden gör du fyllningen genom att röra färs, gul lök, vitlök, salt, peppar och buljong till en jämn, fin smet.
  3. Strö ut vetemjöl på bakbordet och dela degen i två bitar. Kavla ut degbitarna så tunt som möjligt. (Vänd degen genom att rulla upp den på kaveln. Då kan du strö ut ytterligare mjöl och kavla degen nästan genomskinlig.) Ta ut rundlar med hjälp av ett glas ca 5 cm i diameter.
  4. Lägg en klick färs på varje rundel, vik ihop till halvmånar och tryck ihop kanterna med hjälp av en gaffel.
  5. Koka upp rikligt med buljong i en stor kastrull. Lägg ner pastakuddarna och koka tills de stiger till ytan.

Servering

Servera med lite av buljongen samt en klick gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



mihail

2015-09-11

Riktiga Pelmeni man gör med gris kött

10 st
  • Till pastadegen:
  • 300 g vetemjöl
  • 3 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • Till fyllningen:
  • 300 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 2.5 pressade vitlöksklyftor
  • 1 peppar, efter smak
  • 1 krm salt, efter smak
  • Till kokningen:
  • 2.5 liter god köttbuljong
  • Till serveringen:
  • 4 msk gräddfil

Pelmeni

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med pastadegen. Häll upp vetemjölet i en hög på bakbordet. Gör en grop i mitten och slå i äggen. Salta lätt. Blanda ihop mjölet och äggen med fingertopparna. Fortsätt att arbeta degen tills den är slät och smidig. Låt stå i ca 30 minuter övertäckt med en fuktad handduk.
  2. Under tiden gör du fyllningen genom att röra färs, gul lök, vitlök, salt, peppar och buljong till en jämn, fin smet.
  3. Strö ut vetemjöl på bakbordet och dela degen i två bitar. Kavla ut degbitarna så tunt som möjligt. (Vänd degen genom att rulla upp den på kaveln. Då kan du strö ut ytterligare mjöl och kavla degen nästan genomskinlig.) Ta ut rundlar med hjälp av ett glas ca 5 cm i diameter.
  4. Lägg en klick färs på varje rundel, vik ihop till halvmånar och tryck ihop kanterna med hjälp av en gaffel.
  5. Koka upp rikligt med buljong i en stor kastrull. Lägg ner pastakuddarna och koka tills de stiger till ytan.

Servering

Servera med lite av buljongen samt en klick gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



mihail

2015-09-11

Riktiga Pelmeni man gör med gris kött

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies