Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Jordgubbar och syrliga rabarber med maräng

Tillagningstid: 20 min + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm ättiksprit (12 %) eller vitvinsvinäger
  • 1 msk potatismjöl
  • Jordgubbs- och rabarberkompott
  • 500 g späda rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vatten
  • 500 g färska jordgubbar
  • Vaniljcrème
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche (34 %)
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitan till ett skum med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till ett fast skum. Tillsätt potatismjöl och ättiksprit och vispa lite till.
  2. Bred ut marängen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred smeten över halva plåten. Grädda mitt i ugnen 1 timme.

Kompott:

  1. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull. Låt koka på svag värme 2–4 min, rabarbern ska inte koka sönder. Låt kallna. Dela jordgubbarna och vänd ner i kastrullen.
  2. Vispa grädde och crème fraiche till en tjock kräm. Skeda upp hälften av kompotten på marängen (utan så mycket vätska) och täck sedan med krämen. Toppa med resten av kompotten och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-06-23

Hej Inger! Det ska va ar 2 dl socker. Mvh/Maja, redaktör

Inger

2020-06-20

Hur mycket socker skall det vara i marängsmeten?

Josefin

2018-06-05

Mycket god! Tyckte kompotten blev lite rinnig (kanske kokade den aningen för länge) så nästa gång reder jag den nog lite.

Gunilla

2017-06-22

Mycket god,intressant med blandningen av grädde och cremefraiche. Gissar att det är viktig att rabarbern är späd.

Coop

2017-06-20

Till Therese: Det stämmer att det ska vara 2 tsk vatten.

Therese

2017-06-17

Stämmer 2 tsk vatten? Det ska inte vara msk?

Liknande recept

Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kladdkaka med mörk choklad

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(486)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vit kladdkaka med godis

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm ättiksprit (12 %) eller vitvinsvinäger
  • 1 msk potatismjöl
  • Jordgubbs- och rabarberkompott
  • 500 g späda rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vatten
  • 500 g färska jordgubbar
  • Vaniljcrème
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche (34 %)
  • 1 tsk vaniljsocker

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Jordgubbar och syrliga rabarber med maräng

Tillagningstid: 20 min + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitan till ett skum med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till ett fast skum. Tillsätt potatismjöl och ättiksprit och vispa lite till.
  2. Bred ut marängen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred smeten över halva plåten. Grädda mitt i ugnen 1 timme.

Kompott:

  1. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull. Låt koka på svag värme 2–4 min, rabarbern ska inte koka sönder. Låt kallna. Dela jordgubbarna och vänd ner i kastrullen.
  2. Vispa grädde och crème fraiche till en tjock kräm. Skeda upp hälften av kompotten på marängen (utan så mycket vätska) och täck sedan med krämen. Toppa med resten av kompotten och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-06-23

Hej Inger! Det ska va ar 2 dl socker. Mvh/Maja, redaktör

Inger

2020-06-20

Hur mycket socker skall det vara i marängsmeten?

Josefin

2018-06-05

Mycket god! Tyckte kompotten blev lite rinnig (kanske kokade den aningen för länge) så nästa gång reder jag den nog lite.

Gunilla

2017-06-22

Mycket god,intressant med blandningen av grädde och cremefraiche. Gissar att det är viktig att rabarbern är späd.

Coop

2017-06-20

Till Therese: Det stämmer att det ska vara 2 tsk vatten.

Therese

2017-06-17

Stämmer 2 tsk vatten? Det ska inte vara msk?

Liknande recept

Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kladdkaka med mörk choklad

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(486)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vit kladdkaka med godis

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)