För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pastasoppa

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Matig soppa med spagetti, selleri, morot, grönkål och bönor. Servera gärna krispiga ostflarn till pastasoppan.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 blekselleristjälkar, finhackade
  • 2 morötter, finhackade
  • 1 timjankvist
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 3 lagerblad
  • 40 g spagetti
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm färskriven muskotnöt
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g kokta cannellinibönor, avsköljda på burk (bruttovikt)
  • 40 g grönkål eller savojkål, fint strimlad
  • 0.5 tsk salt
  • Ostflarn
  • riven parmesan
  • cayennepeppar och timjan

Gör så här

  1. Fräs grönsakerna med timjan och rosmarin i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs under omrörning någon minut till.
  2. Häll i vinet och låt koka ner till hälften. Häll i buljongen och lägg i lagerbladen. Rör runt och låt sjuda ca 10 min.
  3. Tillsätt spaghetti, olja, muskot, salt och peppar. Låt koka 5 min och häll därefter ner bönorna. Låt koka tills pastan är al dente.
  4. Fräs grönkålen i några droppar olja. Ta upp örtkvistar och lagerblad ur soppan och toppa med grönkålen. Servera gärna med ostflarn.

Ostflarn:

  1. Lägg små högar av riven parmesan på en plåt med bakplåtspapper och pudra över cayennepeppar och timjan. Grädda gyllene mitt i ugnen på 175°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med medelhavsbönor

(4)

Trasselpasta med baconströssel

(17)

Lax med pestopasta

(8)

Belugabolognese med soltorkade tomater

(51)

Tortellini med grönkål och valnötter

(11)

Pasta med baconsås

(20)

Pastasallad med broccoli och bacon

(36)

Pasta med fetaost, rucola och valnötter

(47)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 blekselleristjälkar, finhackade
  • 2 morötter, finhackade
  • 1 timjankvist
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 3 lagerblad
  • 40 g spagetti
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm färskriven muskotnöt
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g kokta cannellinibönor, avsköljda på burk (bruttovikt)
  • 40 g grönkål eller savojkål, fint strimlad
  • 0.5 tsk salt
  • Ostflarn
  • riven parmesan
  • cayennepeppar och timjan

Pastasoppa

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Matig soppa med spagetti, selleri, morot, grönkål och bönor. Servera gärna krispiga ostflarn till pastasoppan.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs grönsakerna med timjan och rosmarin i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs under omrörning någon minut till.
  2. Häll i vinet och låt koka ner till hälften. Häll i buljongen och lägg i lagerbladen. Rör runt och låt sjuda ca 10 min.
  3. Tillsätt spaghetti, olja, muskot, salt och peppar. Låt koka 5 min och häll därefter ner bönorna. Låt koka tills pastan är al dente.
  4. Fräs grönkålen i några droppar olja. Ta upp örtkvistar och lagerblad ur soppan och toppa med grönkålen. Servera gärna med ostflarn.

Ostflarn:

  1. Lägg små högar av riven parmesan på en plåt med bakplåtspapper och pudra över cayennepeppar och timjan. Grädda gyllene mitt i ugnen på 175°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med medelhavsbönor

(4)

Trasselpasta med baconströssel

(17)

Lax med pestopasta

(8)

Belugabolognese med soltorkade tomater

(51)

Tortellini med grönkål och valnötter

(11)

Pasta med baconsås

(20)

Pastasallad med broccoli och bacon

(36)

Pasta med fetaost, rucola och valnötter

(47)