För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta

Betyg (1-5):
3.56 (16 betyg)

Smörstekt svamp och hyvlad parmesan ger den fyllda pastan en härligt fyllig smak.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g svampfyllda pastaknyten
  • 100 g pancetta, tunt skivad, eller parmaskinka
  • 500 g portabellosvamp
  • smör, till stekning
  • flingsalt och svartpeppar
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 2 dl grädde
  • 70 g färsk spenat
  • Till servering
  • parmesan
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten till pastan i en stor kastrull. Stek pancettan knaprig i het panna och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skär svamparna i ca 1 cm tjocka skivor genom foten. Stek svampen i smör tills den fått fin stekyta på båda sidor.
  3. Salta och peppra och lägg på en tallrik. Lägg pastan i pastavattnet och koka enligt anvisning på förpackningen.
  4. Stek lök och vitlök tills löken är mjuk. Häll i grädden och lägg i svampen. Vänd ner pastan och spenaten. Toppa pastan med hyvlad parmesan, pancetta och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carola

2019-10-19

Smarrigt och enkelt. Vi använde mer parmaskinka vilket jag rekommenderar.

Liknande recept

Krämig köttfärssås med champinjoner

(79)

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(197)

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

(8)

Klassisk boeuf bourguignon

(83)

Fläskkotletter med kantarellsås

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g svampfyllda pastaknyten
  • 100 g pancetta, tunt skivad, eller parmaskinka
  • 500 g portabellosvamp
  • smör, till stekning
  • flingsalt och svartpeppar
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 2 dl grädde
  • 70 g färsk spenat
  • Till servering
  • parmesan
  • svartpeppar

Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta

Betyg (1-5):
3.56 (16 betyg)

Smörstekt svamp och hyvlad parmesan ger den fyllda pastan en härligt fyllig smak.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten till pastan i en stor kastrull. Stek pancettan knaprig i het panna och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skär svamparna i ca 1 cm tjocka skivor genom foten. Stek svampen i smör tills den fått fin stekyta på båda sidor.
  3. Salta och peppra och lägg på en tallrik. Lägg pastan i pastavattnet och koka enligt anvisning på förpackningen.
  4. Stek lök och vitlök tills löken är mjuk. Häll i grädden och lägg i svampen. Vänd ner pastan och spenaten. Toppa pastan med hyvlad parmesan, pancetta och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carola

2019-10-19

Smarrigt och enkelt. Vi använde mer parmaskinka vilket jag rekommenderar.

Liknande recept

Krämig köttfärssås med champinjoner

(79)

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(197)

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

(8)

Klassisk boeuf bourguignon

(83)

Fläskkotletter med kantarellsås

(4)