
Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta
Betyg (1-5):
Smörstekt svamp och hyvlad parmesan ger den fyllda pastan en härligt fyllig smak.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g svampfyllda pastaknyten
- 100 g pancetta, tunt skivad, eller parmaskinka
- 500 g portabellosvamp
- smör, till stekning
- flingsalt och svartpeppar
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 2 dl grädde
- 70 g färsk spenat
- Till servering
- parmesan
- svartpeppar
Gör så här
- Koka upp saltat vatten till pastan i en stor kastrull. Stek pancettan knaprig i het panna och låt rinna av på hushållspapper.
- Skär svamparna i ca 1 cm tjocka skivor genom foten. Stek svampen i smör tills den fått fin stekyta på båda sidor.
- Salta och peppra och lägg på en tallrik. Lägg pastan i pastavattnet och koka enligt anvisning på förpackningen.
- Stek lök och vitlök tills löken är mjuk. Häll i grädden och lägg i svampen. Vänd ner pastan och spenaten. Toppa pastan med hyvlad parmesan, pancetta och nymalen svartpeppar.
Liknande recept
Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta
Betyg (1-5):
Smörstekt svamp och hyvlad parmesan ger den fyllda pastan en härligt fyllig smak.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp saltat vatten till pastan i en stor kastrull. Stek pancettan knaprig i het panna och låt rinna av på hushållspapper.
- Skär svamparna i ca 1 cm tjocka skivor genom foten. Stek svampen i smör tills den fått fin stekyta på båda sidor.
- Salta och peppra och lägg på en tallrik. Lägg pastan i pastavattnet och koka enligt anvisning på förpackningen.
- Stek lök och vitlök tills löken är mjuk. Häll i grädden och lägg i svampen. Vänd ner pastan och spenaten. Toppa pastan med hyvlad parmesan, pancetta och nymalen svartpeppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-01-28
Enkelt och jättegott. Panchettan var dock slut på affären men jag tog rökt sidfläsk istället och det funkade 👍🏻
2019-10-19
Smarrigt och enkelt. Vi använde mer parmaskinka vilket jag rekommenderar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna
2020-01-28
Enkelt och jättegott. Panchettan var dock slut på affären men jag tog rökt sidfläsk istället och det funkade 👍🏻
Carola
2019-10-19
Smarrigt och enkelt. Vi använde mer parmaskinka vilket jag rekommenderar.