Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Smörstekt svamp och hyvlad parmesan ger den fyllda pastan en härligt fyllig smak.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g svampfyllda pastaknyten
  • 100 g pancetta, tunt skivad, eller parmaskinka
  • 500 g portabellosvamp
  • smör, till stekning
  • flingsalt och svartpeppar
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 2 dl grädde
  • 70 g färsk spenat
  • Till servering
  • parmesan
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten till pastan i en stor kastrull. Stek pancettan knaprig i het panna och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skär svamparna i ca 1 cm tjocka skivor genom foten. Stek svampen i smör tills den fått fin stekyta på båda sidor.
  3. Salta och peppra och lägg på en tallrik. Lägg pastan i pastavattnet och koka enligt anvisning på förpackningen.
  4. Stek lök och vitlök tills löken är mjuk. Häll i grädden och lägg i svampen. Vänd ner pastan och spenaten. Toppa pastan med hyvlad parmesan, pancetta och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-01-28

Enkelt och jättegott. Panchettan var dock slut på affären men jag tog rökt sidfläsk istället och det funkade 👍🏻

Carola

2019-10-19

Smarrigt och enkelt. Vi använde mer parmaskinka vilket jag rekommenderar.

Liknande recept

Spara recept

Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Pasta penne med köttfärs och champinjoner

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Klassisk boeuf bourguignon

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Älggryta med svamp och paprika

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Barnens bästa renskavsgryta

Betyg
Betyg
(49)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g svampfyllda pastaknyten
  • 100 g pancetta, tunt skivad, eller parmaskinka
  • 500 g portabellosvamp
  • smör, till stekning
  • flingsalt och svartpeppar
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 2 dl grädde
  • 70 g färsk spenat
  • Till servering
  • parmesan
  • svartpeppar

Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Smörstekt svamp och hyvlad parmesan ger den fyllda pastan en härligt fyllig smak.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten till pastan i en stor kastrull. Stek pancettan knaprig i het panna och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skär svamparna i ca 1 cm tjocka skivor genom foten. Stek svampen i smör tills den fått fin stekyta på båda sidor.
  3. Salta och peppra och lägg på en tallrik. Lägg pastan i pastavattnet och koka enligt anvisning på förpackningen.
  4. Stek lök och vitlök tills löken är mjuk. Häll i grädden och lägg i svampen. Vänd ner pastan och spenaten. Toppa pastan med hyvlad parmesan, pancetta och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-01-28

Enkelt och jättegott. Panchettan var dock slut på affären men jag tog rökt sidfläsk istället och det funkade 👍🏻

Carola

2019-10-19

Smarrigt och enkelt. Vi använde mer parmaskinka vilket jag rekommenderar.

Liknande recept

Spara recept

Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Pasta penne med köttfärs och champinjoner

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Klassisk boeuf bourguignon

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Älggryta med svamp och paprika

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Barnens bästa renskavsgryta

Betyg
Betyg
(49)