Pastagratäng med bacon
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Pastagratäng med bacon

3.22 (9 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 140 g Änglamark bacon
  • 1 liter Änglamark kokt pasta, t ex fusiilli (ca 250 g okokt)
  • 50 g Änglamark babyspenat
  • 125 g Änglamark körsbärstomat, delade
  • 6 Änglamark ägg
  • 3 dl Änglamark mjölk
  • 1 dl Änglamark grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 dl Änglamark lagrad ost, riven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Strimla och stek bacon till fin färg i en torr, het stekpanna. Lägg pasta, bacon, spenat och tomater i en ugnsform. Vispa lätt upp ägg med mjölk, grädde, salt och peppar. Häll smeten i formen och strö över ost. Grädda mitt i ugnen på 200° ca 25 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Perfekt att laga på pasta som blivit över.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Oraklet

    Inget speciellt med denna.