Pasta pesto med grillade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.35 (17 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g lasagneplattor, färska
  • 1 aubergine
  • 4 små rödlökar
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 snackpaprikor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt
  • Pesto:
  • 60 g pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl finriven parmesan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i 1⁄2 cm tjocka skivor. Fördela lök och grönsaker på en plåt, ringla över olivolja och honung. Salta. Rosta i ugnen i ca 10 min.
  2. Mixa ingredienserna till peston i en matberedare eller med en stavmixer. Om du vill ha mer crunch kan du istället mortla ihop peston eller mixa nötter hastigt för sig och sedan vända ner riven ost och finhackad basilika.
  3. Riv lasagneplattorna i långa remsor och koka sedan enligt anvisning på paketet. Servera med grönsakerna, pesto och ev extra riven ost och rostade pinjenötter

Tips

Gör dubbel sats pesto. Håller 1-2 veckor i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robert

2018-03-06

Åt denna via matkassen där använde dom solrosfrön. Var i särklass den vidrigaste peston jag ätit i mitt liv. Solrosfröna var omöjliga att mixa med skal och allt och man fick sitta och spotta skalrester. Peston smakade mycket bra, men det skulle varit pinjenötter som i detta recept eller solroskärnor.

Malin

2015-06-29

Fantastiskt och överraskande gott recept! Se till att rosta grönsakerna tillräckligt länge, så att sötman kommer fram. Kan med fördel serveras med grillat kött eller kyckling om man så önskar. Somrigt och ljuvligt med ett glas rött!

Suvi

2014-11-02

Detta var en av de godaste rätterna jag någonsin har gjort! Peston var helt UNDERBAR.

14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g lasagneplattor, färska
  • 1 aubergine
  • 4 små rödlökar
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 snackpaprikor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt
  • Pesto:
  • 60 g pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl finriven parmesan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • salt

Pasta pesto med grillade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.35 (17 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i 1⁄2 cm tjocka skivor. Fördela lök och grönsaker på en plåt, ringla över olivolja och honung. Salta. Rosta i ugnen i ca 10 min.
  2. Mixa ingredienserna till peston i en matberedare eller med en stavmixer. Om du vill ha mer crunch kan du istället mortla ihop peston eller mixa nötter hastigt för sig och sedan vända ner riven ost och finhackad basilika.
  3. Riv lasagneplattorna i långa remsor och koka sedan enligt anvisning på paketet. Servera med grönsakerna, pesto och ev extra riven ost och rostade pinjenötter

Tips

Gör dubbel sats pesto. Håller 1-2 veckor i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Robert

2018-03-06

Åt denna via matkassen där använde dom solrosfrön. Var i särklass den vidrigaste peston jag ätit i mitt liv. Solrosfröna var omöjliga att mixa med skal och allt och man fick sitta och spotta skalrester. Peston smakade mycket bra, men det skulle varit pinjenötter som i detta recept eller solroskärnor.

Malin

2015-06-29

Fantastiskt och överraskande gott recept! Se till att rosta grönsakerna tillräckligt länge, så att sötman kommer fram. Kan med fördel serveras med grillat kött eller kyckling om man så önskar. Somrigt och ljuvligt med ett glas rött!

Suvi

2014-11-02

Detta var en av de godaste rätterna jag någonsin har gjort! Peston var helt UNDERBAR.