Pasta med tomatsås och brynt kaprissmör

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Ljuvlig italiensk smak en vanlig vardag. Kapris, tomater och pasta. Recept av Ylva Bergqvist från kokboken: Prepp

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pasta
  • 5 dl tomatsås (½ sats av receptet nedan)
  • 75 g smör
  • 4 msk små kapris
  • parmesanost, till servering
  • färska örter, t ex basilika eller oregano
  • Tomatsås
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0.5 dl olivolja
  • 800 g hela tomater (på burk)
  • 2 dl vatten
  • honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka tomatsåsen enligt receptet nedan. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen (spara 1 dl pastavatten).
  2. Bryn smöret tills det blir brunt och doftar nötigt. Häll upp nästan allt smör i en skål. Stek kaprisen i smöret som är kvar i stekpannan tills bären öppnar sig som små blommor. Häll sedan ner kaprisen i det brynta smöret.
  3. Blanda pastan med tomatsåsen och kokvattnet. Lägg upp på fyra tallrikar, ringla över kaprissmöret, riv över parmesan och garnera med örter. Servera gärna med bröd och bönröran.

Tomatsås

  1. Fräs vitlöken i olja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt tomater och vatten och låt sjuda tills såsen tjocknat och blivit blank, ca 40 min.
  2. Mosa tomaterna vartefter de mjuknar eller mixa såsen slät när såsen kokat klart. Smaka av med honung, salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krassesoppa

(0)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Pasta med kallrökt lax

(18)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g pasta
  • 5 dl tomatsås (½ sats av receptet nedan)
  • 75 g smör
  • 4 msk små kapris
  • parmesanost, till servering
  • färska örter, t ex basilika eller oregano
  • Tomatsås
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0.5 dl olivolja
  • 800 g hela tomater (på burk)
  • 2 dl vatten
  • honung
  • salt och svartpeppar

Pasta med tomatsås och brynt kaprissmör

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Ljuvlig italiensk smak en vanlig vardag. Kapris, tomater och pasta. Recept av Ylva Bergqvist från kokboken: Prepp

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka tomatsåsen enligt receptet nedan. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen (spara 1 dl pastavatten).
  2. Bryn smöret tills det blir brunt och doftar nötigt. Häll upp nästan allt smör i en skål. Stek kaprisen i smöret som är kvar i stekpannan tills bären öppnar sig som små blommor. Häll sedan ner kaprisen i det brynta smöret.
  3. Blanda pastan med tomatsåsen och kokvattnet. Lägg upp på fyra tallrikar, ringla över kaprissmöret, riv över parmesan och garnera med örter. Servera gärna med bröd och bönröran.

Tomatsås

  1. Fräs vitlöken i olja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt tomater och vatten och låt sjuda tills såsen tjocknat och blivit blank, ca 40 min.
  2. Mosa tomaterna vartefter de mjuknar eller mixa såsen slät när såsen kokat klart. Smaka av med honung, salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krassesoppa

(0)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Pasta med kallrökt lax

(18)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies