Pasta med rotsaker och linser

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Pasta med ugnsrostade härliga rotsaker som rotselleri, morot och vitkål.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 500 g rotselleri
  • 200 g morot
  • 300 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 400 g pasta penne
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 190 g kokta gröna linser, avsköljda (0,5 förpackning)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär rotselleri och morötter i jämnstora bitar. Skär kålen i lika stora bitar och vänd runt allt med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök, vitlök, timjan och tomatpuré i olja under omrörning några minuter.
  3. Tillsätt vatten och linser. Vänd ned pastan, de rostade grönsakerna och smaka av med salt och peppar. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Panzanella express

(26)

Lingonmarinerad fläskkarré

(2)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad

(5)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(3)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Tofu Tikka

(8)

Minestronesoppa med linser

(6)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 500 g rotselleri
  • 200 g morot
  • 300 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 400 g pasta penne
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 190 g kokta gröna linser, avsköljda (0,5 förpackning)
  • salt och svartpeppar

Pasta med rotsaker och linser

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Pasta med ugnsrostade härliga rotsaker som rotselleri, morot och vitkål.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär rotselleri och morötter i jämnstora bitar. Skär kålen i lika stora bitar och vänd runt allt med oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök, vitlök, timjan och tomatpuré i olja under omrörning några minuter.
  3. Tillsätt vatten och linser. Vänd ned pastan, de rostade grönsakerna och smaka av med salt och peppar. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Panzanella express

(26)

Lingonmarinerad fläskkarré

(2)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad

(5)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(3)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Tofu Tikka

(8)

Minestronesoppa med linser

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies