Pasta med ragu på rotfrukter och nötkött

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (16 betyg)

God gryta med enkla smaker toppat med basilika och parmesan.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g fint tärnade grytbitar av nöt
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl tärnad rotselleri
  • 1.5 dl tärnad morot
  • 1.5 dl tärnad palsternacka
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1 köttbuljongtärning + 5 dl vatten per 1 buljongtärning
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl basilika
  • 300 g pasta, t ex tagliatelle eller penne

Gör så här

  1. Bryn grytbitarna i oljan. Tillsätt grönsakerna och bryn ordentligt. Tillsätt vatten, buljongtärning, vinäger, salt och peppar. Sjud grytan i ca 45 minuter. Rör om försiktigt några gånger under tiden.
  2. Koka pastan under tiden. Vänd ihop pastan och såsen i en stor skål. Vänd ner parmesanosten och basilikan, servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pasta med mustig bolognese

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bästa köttfärssoppan

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Tagliatelle med musslor och bacon

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Wokad biff- och pastasallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enkel pastasallad med halloumi

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g fint tärnade grytbitar av nöt
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl tärnad rotselleri
  • 1.5 dl tärnad morot
  • 1.5 dl tärnad palsternacka
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1 köttbuljongtärning + 5 dl vatten per 1 buljongtärning
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl basilika
  • 300 g pasta, t ex tagliatelle eller penne

Pasta med ragu på rotfrukter och nötkött

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (16 betyg)

God gryta med enkla smaker toppat med basilika och parmesan.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn grytbitarna i oljan. Tillsätt grönsakerna och bryn ordentligt. Tillsätt vatten, buljongtärning, vinäger, salt och peppar. Sjud grytan i ca 45 minuter. Rör om försiktigt några gånger under tiden.
  2. Koka pastan under tiden. Vänd ihop pastan och såsen i en stor skål. Vänd ner parmesanosten och basilikan, servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pasta med mustig bolognese

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bästa köttfärssoppan

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Tagliatelle med musslor och bacon

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Wokad biff- och pastasallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enkel pastasallad med halloumi

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)