Pasta med ragu på rotfrukter och nötkött

Betyg (1-5):
3.47 (15 betyg)

God gryta med enkla smaker toppat med basilika och parmesan.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 400 g fint tärnade grytbitar av nöt
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl tärnad rotselleri
  • 1.5 dl tärnad morot
  • 1.5 dl tärnad palsternacka
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1 köttbuljongtärning + 5 dl vatten per 1 buljongtärning
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl basilika
  • 300 g pasta, t ex tagliatelle eller penne

Gör så här

  1. Bryn grytbitarna i oljan. Tillsätt grönsakerna och bryn ordentligt. Tillsätt vatten, buljongtärning, vinäger, salt och peppar. Sjud grytan i ca 45 minuter. Rör om försiktigt några gånger under tiden.
  2. Koka pastan under tiden. Vänd ihop pastan och såsen i en stor skål. Vänd ner parmesanosten och basilikan, servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Minestrone à la Marielle

(10)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Köttfärssås och spagetti

(97)

Gnocchi gratinati con carne e mozzarella (Gratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella)

(59)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

Pastitio

(53)

Färsk pastasallad med lomo, tomater och oliver

(1)

Pastagratäng med pennepasta

(14)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g fint tärnade grytbitar av nöt
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl tärnad rotselleri
  • 1.5 dl tärnad morot
  • 1.5 dl tärnad palsternacka
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1 köttbuljongtärning + 5 dl vatten per 1 buljongtärning
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl basilika
  • 300 g pasta, t ex tagliatelle eller penne

Pasta med ragu på rotfrukter och nötkött

Betyg (1-5):
3.47 (15 betyg)

God gryta med enkla smaker toppat med basilika och parmesan.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn grytbitarna i oljan. Tillsätt grönsakerna och bryn ordentligt. Tillsätt vatten, buljongtärning, vinäger, salt och peppar. Sjud grytan i ca 45 minuter. Rör om försiktigt några gånger under tiden.
  2. Koka pastan under tiden. Vänd ihop pastan och såsen i en stor skål. Vänd ner parmesanosten och basilikan, servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Minestrone à la Marielle

(10)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Köttfärssås och spagetti

(97)

Gnocchi gratinati con carne e mozzarella (Gratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella)

(59)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

Pastitio

(53)

Färsk pastasallad med lomo, tomater och oliver

(1)

Pastagratäng med pennepasta

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies