
Pasta med makrill och tomatsås
Betyg (1-5):
Middag på bordet på några minuter. Och känslan är genuint italiensk! Recept av: Liselott Forslin/ Sundkurs.se och foto: Ulrika Ekblom
Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 280 g fullkornsspagetti
- 250 g makrill i tomatsås (2 askar)
- 1 dl urkärnad kalamataoliv
- 70 g babyspenat
- 1 dl strimlad bladpersilja
- salt och nymald svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av men spara 2 dl av pastavattnet.
- Lägg tillbaka pastan i kastrullen och lägg i makrillen med tomatsåsen och pastavattnet. Tillsätt oliver och spenat och värm tills spenaten sjunkit ihop. Rör ner persiljan och smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Pasta med makrill och tomatsås
Betyg (1-5):
Middag på bordet på några minuter. Och känslan är genuint italiensk! Recept av: Liselott Forslin/ Sundkurs.se och foto: Ulrika Ekblom
Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av men spara 2 dl av pastavattnet.
- Lägg tillbaka pastan i kastrullen och lägg i makrillen med tomatsåsen och pastavattnet. Tillsätt oliver och spenat och värm tills spenaten sjunkit ihop. Rör ner persiljan och smaka av med salt och peppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna-Lena
2019-01-15
Snabblagat, gott, nyttigt!