Pasta med bacon, tomat och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Pasta med bacon och tomat är en god och enkel klassiker som passar perfekt att servera till vardagsmiddagen.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g pasta penne
  • 280 g skivat bacon
  • 400 g körsbärstomat på kvist
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 60 g parmesanost, riven
  • 1 kruka färsk basilika eller rucola

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg baconskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Lägg tomaterna i en ugnsform, ringla över olja och krydda med salt, peppar och vitlök. Tillaga allt mitt i ugnen ca 20 min, tills baconet är krispigt och tomaterna mjuka.
  3. Mosa tomaterna lätt och vänd ner allt från formen med pasta, parmesan och bacon skuret i mindre bitar. Ringla lite extra olivolja över och dra ett varv med pepparkvarnen. Toppa med mer parmesan och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(75)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 320 g pasta penne
  • 280 g skivat bacon
  • 400 g körsbärstomat på kvist
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 60 g parmesanost, riven
  • 1 kruka färsk basilika eller rucola

Pasta med bacon, tomat och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Pasta med bacon och tomat är en god och enkel klassiker som passar perfekt att servera till vardagsmiddagen.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg baconskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Lägg tomaterna i en ugnsform, ringla över olja och krydda med salt, peppar och vitlök. Tillaga allt mitt i ugnen ca 20 min, tills baconet är krispigt och tomaterna mjuka.
  3. Mosa tomaterna lätt och vänd ner allt från formen med pasta, parmesan och bacon skuret i mindre bitar. Ringla lite extra olivolja över och dra ett varv med pepparkvarnen. Toppa med mer parmesan och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(75)