Pasta med auberginebollar

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Smakrik tomatsås med vegetariska auberginebollar till. Recept ur kokboken: Lugn mage med grön mat av: Sofia Antonsson och foto: Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 23 st
  • 320 g glutenfri spagetti
  • Tomatsås
  • 1 msk olivolja
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 2 grillad paprika inlagd, finhackade
  • 1 dl urkärnade gröna oliver, skivade
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g körsbärstomater (på burk)
  • 4 dl vatten
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk torkad ramslök
  • 1 lagerblad
  • Auberginebollar
  • 700 g auberginer
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor vitt bröd
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 dl urkärnade gröna oliver
  • 1 tsk rivet citronskal (endast det gula) + 1 msk pressad saft
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • olivolja, till plåt eller stekning

Gör så här

  1. Tomatsås: Hetta upp olja i en kastrull och fräs salladslöken. Tillsätt paprika, oliver och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut. Häll i resten av ingredienserna och låt såsen sjuda under lock ca 30 min. Smaka av med salt och peppar.

Auberginebollar:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i tärningar. Fräs lök och aubergine mjuka i olivolja på medelvärme, ca 10 min. Mixa bröd och basilika i en matberedare monterad med knivblad.
  2. Tillsätt aubergineblandningen och resten av ingredienserna till bollarna. Mixa till en jämn smet och smaka av med salt och peppar.
  3. Klicka smeten till små bollar/biffar med skedar på en plåt med inoljat bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pasta och tomatsås. Toppa med auberginebollar, färsk basilika och ev rivet citronskal.

Tips

Du kan också klicka smeten i en het stekpanna med olivolja i och steka till fin färg på båda sidor. (Smeten är lite svårhanterlig.)

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Beatriz

2019-06-23

Supergoda

Karin

2019-02-10

Jättegott, fantastisk tomatsås!

Julia

2018-09-30

Supergott!!

Liknande recept

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

Pasta puttanesca med sardiner

(16)

Bönpastasallad med grillbacon

(7)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Spagetti med spenat och champinjoner

(1)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(8)

Pasta med musslor och tomat

(2)

Färsk pastagratäng med ädelost

(5)
23 st
  • Ingredienser 23 st
  • 320 g glutenfri spagetti
  • Tomatsås
  • 1 msk olivolja
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 2 grillad paprika inlagd, finhackade
  • 1 dl urkärnade gröna oliver, skivade
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g körsbärstomater (på burk)
  • 4 dl vatten
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk torkad ramslök
  • 1 lagerblad
  • Auberginebollar
  • 700 g auberginer
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor vitt bröd
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 dl urkärnade gröna oliver
  • 1 tsk rivet citronskal (endast det gula) + 1 msk pressad saft
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • olivolja, till plåt eller stekning

Pasta med auberginebollar

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Smakrik tomatsås med vegetariska auberginebollar till. Recept ur kokboken: Lugn mage med grön mat av: Sofia Antonsson och foto: Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomatsås: Hetta upp olja i en kastrull och fräs salladslöken. Tillsätt paprika, oliver och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut. Häll i resten av ingredienserna och låt såsen sjuda under lock ca 30 min. Smaka av med salt och peppar.

Auberginebollar:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i tärningar. Fräs lök och aubergine mjuka i olivolja på medelvärme, ca 10 min. Mixa bröd och basilika i en matberedare monterad med knivblad.
  2. Tillsätt aubergineblandningen och resten av ingredienserna till bollarna. Mixa till en jämn smet och smaka av med salt och peppar.
  3. Klicka smeten till små bollar/biffar med skedar på en plåt med inoljat bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pasta och tomatsås. Toppa med auberginebollar, färsk basilika och ev rivet citronskal.

Tips

Du kan också klicka smeten i en het stekpanna med olivolja i och steka till fin färg på båda sidor. (Smeten är lite svårhanterlig.)

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Beatriz

2019-06-23

Supergoda

Karin

2019-02-10

Jättegott, fantastisk tomatsås!

Julia

2018-09-30

Supergott!!

Liknande recept

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

Pasta puttanesca med sardiner

(16)

Bönpastasallad med grillbacon

(7)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Spagetti med spenat och champinjoner

(1)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(8)

Pasta med musslor och tomat

(2)

Färsk pastagratäng med ädelost

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies