Pasta e fagioli (pasta med bönor)

Betyg (1-5):
3.36 (11 betyg)

Enklaste pastarätten – men sååå god.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 320 g pasta
  • Tomatsås:
  • 3 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 4 strimlade selleristjälkar
  • 400 g passerade tomater av hög kvalitet
  • nymalen svartpeppar
  • 1 burk avrunna vita bönor (400 g)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Värm upp olja i en kastrull och stek lök och selleri utan att de får färg. Tillsätt de passerade tomaterna. Salta och peppra och låt koka i 15 min. Vänd ner bönorna i tomatsåsen.
  2. Koka under tiden pastan i saltat vatten. Ta pastan strax innan den är helt klar och häll av pastavattnet. Låt gärna lite pastavatten få följa med pastan ner i tomatsåsen och fortsätt koka såsen tills pastan är klar men fortfarande al dente.
  3. Dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2015-09-19

Detta recept saknar morötter, vitlök samt färsk alt. torkad chili. Borlottibönor är att föredra.

Christina

2015-06-06

Snabbt och enkelt, men i mitt tycke något smaklös.

Josefine

2015-05-12

Snabb- och lättlagat, och väldigt gott!

Emma

2015-01-23

Enkelt och oväntat gott

Liknande recept

Pastasallad carbonara

(16)

Spagetti med linser och tomatsås

(10)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Grönsakspasta

(0)

Pasta med kallrökt lax

(17)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Linsbolognese

(33)

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

(4)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 320 g pasta
  • Tomatsås:
  • 3 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 4 strimlade selleristjälkar
  • 400 g passerade tomater av hög kvalitet
  • nymalen svartpeppar
  • 1 burk avrunna vita bönor (400 g)
  • 1 tsk salt

Pasta e fagioli (pasta med bönor)

Betyg (1-5):
3.36 (11 betyg)

Enklaste pastarätten – men sååå god.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm upp olja i en kastrull och stek lök och selleri utan att de får färg. Tillsätt de passerade tomaterna. Salta och peppra och låt koka i 15 min. Vänd ner bönorna i tomatsåsen.
  2. Koka under tiden pastan i saltat vatten. Ta pastan strax innan den är helt klar och häll av pastavattnet. Låt gärna lite pastavatten få följa med pastan ner i tomatsåsen och fortsätt koka såsen tills pastan är klar men fortfarande al dente.
  3. Dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2015-09-19

Detta recept saknar morötter, vitlök samt färsk alt. torkad chili. Borlottibönor är att föredra.

Christina

2015-06-06

Snabbt och enkelt, men i mitt tycke något smaklös.

Josefine

2015-05-12

Snabb- och lättlagat, och väldigt gott!

Emma

2015-01-23

Enkelt och oväntat gott

Liknande recept

Pastasallad carbonara

(16)

Spagetti med linser och tomatsås

(10)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Grönsakspasta

(0)

Pasta med kallrökt lax

(17)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Linsbolognese

(33)

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies