Pasta carbonara - klassiskt recept

Betyg (1-5):
3.66 (238 betyg)

Carbonara är den klassiska pastarätten som du lagar snabbt. Härliga smaker som passar både stora och små.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 300 g tagliatelle eller annan spagetti
  • 240 g bacon
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 ägg, endast gulor
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i lättsaltat vatten, häll av vattnet. Stek baconet i en torr stekpanna och låt rinna av på ett hushållspapper.
  2. Blanda äggulor, grädde, parmesanost, olivolja och pressad vitlök i skål. Vänd ihop smeten med pasta och bacon.

Servering

Servera med svartpeppar och hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2016-10-06

Vi i vår familj tyckte den var Supergod ! Enkelt & Bra !

Nina

2016-05-05

Enkelt å gott

Lasse

2016-02-23

Kanongott

Linus

2016-01-09

Blä, usch va äckligt

Mannerstroem

2015-10-04

Ett kocktips är att ha i lite hjortronsylt och ingefära i såsen för att få en rundare smak. Mums

Hanni

2014-12-17

Vi i min familj tyckte de såg konstigt ut med "såsen" så vi kokade upp såsen och den blev galant! Jätte god!

Vilma

2014-09-20

Det är jätte lättlagad och går fort att göra! Perfa när man inte har så mycket tid!

Ann-Sofie

2014-03-19

Fantastiskt god och lättlagat. Kommer att göra denna flera ggr.

Elin

2014-03-18

Riktigt god! Tänker absolut att laga den igen.

Rebecca

2014-01-29

Denna var kanon! Jag har testat många olika varianter av recept på carbonara men denna var absolut BÄST!

J

2013-09-18

Köp ramselebacon

Stellan Rexmark

2012-08-06

Varför har ni rökarom i baconen? smakar apa och sitter kvar i gommen lång tid efter.

Frida

2012-05-02

Köp Krav-bacon från änglamark för ett bättre djurliv, jord och egen bättre hälsa ! Stöd gärna "compassion in world farming" genom att vara aktiv ! Gott med bacon och pasta !

Nadja

2012-04-23

LÅter gott :-) Kan man få recept :-P

Britta/Webbredaktionen

2012-04-17

Du kan t ex göra Fiskbiffar, nudelsallad och mango chuteny-dressing http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/f/fiskbiffar-nudelsallad-och-mango-chuteny-dressing/

Roland

2012-04-17

Vad gör man med äggvitorna om man inte gíllar maräng?

annetteengström

2012-04-17

Jag gör gratinerad glass som är suppergott, dom håller ju några dar i kylen

Liknande recept

Zucchinipaj

(23)

Skink- och ostpaj

(5)

Ugnsomelett med fetaost och basilika

(7)

Lotta Lundgren - Zucchinifrittata

(24)

Resträddarpizza på rotfruktsbotten

(5)

Mexikansk vegopaj

(8)

Omelett med 4 sorters ost och soltorkade tomater

(4)

Frittata med paprika- och olivsallad

(44)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g tagliatelle eller annan spagetti
  • 240 g bacon
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 ägg, endast gulor
  • 2 msk hackad persilja

Pasta carbonara - klassiskt recept

Betyg (1-5):
3.66 (238 betyg)

Carbonara är den klassiska pastarätten som du lagar snabbt. Härliga smaker som passar både stora och små.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i lättsaltat vatten, häll av vattnet. Stek baconet i en torr stekpanna och låt rinna av på ett hushållspapper.
  2. Blanda äggulor, grädde, parmesanost, olivolja och pressad vitlök i skål. Vänd ihop smeten med pasta och bacon.

Servering

Servera med svartpeppar och hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2016-10-06

Vi i vår familj tyckte den var Supergod ! Enkelt & Bra !

Nina

2016-05-05

Enkelt å gott

Lasse

2016-02-23

Kanongott

Linus

2016-01-09

Blä, usch va äckligt

Mannerstroem

2015-10-04

Ett kocktips är att ha i lite hjortronsylt och ingefära i såsen för att få en rundare smak. Mums

Hanni

2014-12-17

Vi i min familj tyckte de såg konstigt ut med "såsen" så vi kokade upp såsen och den blev galant! Jätte god!

Vilma

2014-09-20

Det är jätte lättlagad och går fort att göra! Perfa när man inte har så mycket tid!

Ann-Sofie

2014-03-19

Fantastiskt god och lättlagat. Kommer att göra denna flera ggr.

Elin

2014-03-18

Riktigt god! Tänker absolut att laga den igen.

Rebecca

2014-01-29

Denna var kanon! Jag har testat många olika varianter av recept på carbonara men denna var absolut BÄST!

J

2013-09-18

Köp ramselebacon

Stellan Rexmark

2012-08-06

Varför har ni rökarom i baconen? smakar apa och sitter kvar i gommen lång tid efter.

Frida

2012-05-02

Köp Krav-bacon från änglamark för ett bättre djurliv, jord och egen bättre hälsa ! Stöd gärna "compassion in world farming" genom att vara aktiv ! Gott med bacon och pasta !

Nadja

2012-04-23

LÅter gott :-) Kan man få recept :-P

Britta/Webbredaktionen

2012-04-17

Du kan t ex göra Fiskbiffar, nudelsallad och mango chuteny-dressing http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/f/fiskbiffar-nudelsallad-och-mango-chuteny-dressing/

Roland

2012-04-17

Vad gör man med äggvitorna om man inte gíllar maräng?

annetteengström

2012-04-17

Jag gör gratinerad glass som är suppergott, dom håller ju några dar i kylen

Liknande recept

Zucchinipaj

(23)

Skink- och ostpaj

(5)

Ugnsomelett med fetaost och basilika

(7)

Lotta Lundgren - Zucchinifrittata

(24)

Resträddarpizza på rotfruktsbotten

(5)

Mexikansk vegopaj

(8)

Omelett med 4 sorters ost och soltorkade tomater

(4)

Frittata med paprika- och olivsallad

(44)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies