Pasta bolognese

Betyg (1-5):
3.47 (36 betyg)

Italienska klassikern med timjan och toppad med parmesan och basilika

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 300 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g rotselleri
  • 100 g morot
  • 100 g rökt skinka, rimmat fläsk eller bacon
  • 2 msk olja eller smör
  • 3 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 dl rödvin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk färsk oregano eller mejram
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 2 dl riven parmesan (efter smak)
  • 1 dl grovhackad färsk basilika

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala selleri och morot, skär dem i små tärningar, ca 1/2 cm. Skär skinka, fläsk eller bacon i strimlor eller tärningar. Fräs lök, rotfrukter, skinka och färs i fettet i en stekpanna. Tillsätt vatten, tomatpuré, buljongtärning eller fond, lagerblad, vin, salt och peppar.
  2. Koka under lock på svag värme 15-20 min, gärna längre. Lägg i hackade färska eller torkade örter de sista minuterna. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med pasta, riven parmesan och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Adam

2014-08-10

Det finns massvis med olika recept, vissa med tomat (burk/färska) och andra utan. En del kockar tycker det smakar för surt med tomat i och nöjer sig därför med tomatpuré.

Annica

2012-09-23

Super god! Och ungarna älskade den!

Ninna/webbredaktionen

2012-01-30

Man kan ha tomater med i en pasta bolognese men i det här receptet har vi valt att inte ha det med.

E

2012-01-27

Ska det inte vara krossade tomater med?

Per

2011-12-19

Wow!

Liknande recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

(14)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Fläsksida med syrade polkabetor

(11)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Bourguignongryta med rotfruktskross

(6)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 300 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g rotselleri
  • 100 g morot
  • 100 g rökt skinka, rimmat fläsk eller bacon
  • 2 msk olja eller smör
  • 3 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 dl rödvin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk färsk oregano eller mejram
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 2 dl riven parmesan (efter smak)
  • 1 dl grovhackad färsk basilika

Pasta bolognese

Betyg (1-5):
3.47 (36 betyg)

Italienska klassikern med timjan och toppad med parmesan och basilika

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala selleri och morot, skär dem i små tärningar, ca 1/2 cm. Skär skinka, fläsk eller bacon i strimlor eller tärningar. Fräs lök, rotfrukter, skinka och färs i fettet i en stekpanna. Tillsätt vatten, tomatpuré, buljongtärning eller fond, lagerblad, vin, salt och peppar.
  2. Koka under lock på svag värme 15-20 min, gärna längre. Lägg i hackade färska eller torkade örter de sista minuterna. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med pasta, riven parmesan och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Adam

2014-08-10

Det finns massvis med olika recept, vissa med tomat (burk/färska) och andra utan. En del kockar tycker det smakar för surt med tomat i och nöjer sig därför med tomatpuré.

Annica

2012-09-23

Super god! Och ungarna älskade den!

Ninna/webbredaktionen

2012-01-30

Man kan ha tomater med i en pasta bolognese men i det här receptet har vi valt att inte ha det med.

E

2012-01-27

Ska det inte vara krossade tomater med?

Per

2011-12-19

Wow!

Liknande recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

(14)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Fläsksida med syrade polkabetor

(11)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Bourguignongryta med rotfruktskross

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies