
Pasta arrabiata
Betyg (1-5):
Het vegetarisk pasta, här med vitlök, gul lök, tomater, oregano och piri piri som tillagas i olivolja. Pastarätten som förgyller vardagen!
Tillagningstid: 25 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g pasta penne
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 piri piri
- 0.5 dl olivolja
- 800 g krossade tomater
- 1 msk socker
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk finhackad färsk oregano eventuellt
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och strimla löken. Skala och skiva vitlöken och hetta upp med piripiri och olivolja i en kastrull utan att vitlöken får färg.
- Lyft upp ena piripirin ur oljan och tillsätt löken. Stek 1 min och tillsätt tomatkross, socker, salt, peppar och ev oregano. Låt koka på svag värme under lock ca 20 min.
- Mixa såsen slät med en stavmixer. Servera med kokt pennepasta och garnera med färsk oregano.
Liknande recept
Pasta arrabiata
Betyg (1-5):
Het vegetarisk pasta, här med vitlök, gul lök, tomater, oregano och piri piri som tillagas i olivolja. Pastarätten som förgyller vardagen!
Tillagningstid: 25 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och strimla löken. Skala och skiva vitlöken och hetta upp med piripiri och olivolja i en kastrull utan att vitlöken får färg.
- Lyft upp ena piripirin ur oljan och tillsätt löken. Stek 1 min och tillsätt tomatkross, socker, salt, peppar och ev oregano. Låt koka på svag värme under lock ca 20 min.
- Mixa såsen slät med en stavmixer. Servera med kokt pennepasta och garnera med färsk oregano.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-09-15
Denna rätt passar min smak, lite sting och samtidigt enkel att göra!! Rekommenderas
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Carina Persson
2013-09-15
Denna rätt passar min smak, lite sting och samtidigt enkel att göra!! Rekommenderas