Pasta arrabiata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.87 (15 betyg)

Het vegetarisk pasta, här med vitlök, gul lök, tomater, oregano och piri piri som tillagas i olivolja. Pastarätten som förgyller vardagen!

Tillagningstid: 25 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g pasta penne
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 piri piri
  • 0.5 dl olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk finhackad färsk oregano eventuellt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och strimla löken. Skala och skiva vitlöken och hetta upp med piripiri och olivolja i en kastrull utan att vitlöken får färg.
  3. Lyft upp ena piripirin ur oljan och tillsätt löken. Stek 1 min och tillsätt tomatkross, socker, salt, peppar och ev oregano. Låt koka på svag värme under lock ca 20 min.
  4. Mixa såsen slät med en stavmixer. Servera med kokt pennepasta och garnera med färsk oregano.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina Persson

2013-09-15

Denna rätt passar min smak, lite sting och samtidigt enkel att göra!! Rekommenderas

Liknande recept

Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pasta med aubergine och paprika

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Sparrispasta med parmesan

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Spagetti med köttfärssås gjord på korv

Betyg
Betyg
(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g pasta penne
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 piri piri
  • 0.5 dl olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk finhackad färsk oregano eventuellt
  • 0.5 tsk salt

Pasta arrabiata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.87 (15 betyg)

Het vegetarisk pasta, här med vitlök, gul lök, tomater, oregano och piri piri som tillagas i olivolja. Pastarätten som förgyller vardagen!

Tillagningstid: 25 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och strimla löken. Skala och skiva vitlöken och hetta upp med piripiri och olivolja i en kastrull utan att vitlöken får färg.
  3. Lyft upp ena piripirin ur oljan och tillsätt löken. Stek 1 min och tillsätt tomatkross, socker, salt, peppar och ev oregano. Låt koka på svag värme under lock ca 20 min.
  4. Mixa såsen slät med en stavmixer. Servera med kokt pennepasta och garnera med färsk oregano.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina Persson

2013-09-15

Denna rätt passar min smak, lite sting och samtidigt enkel att göra!! Rekommenderas

Liknande recept

Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pasta med aubergine och paprika

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Sparrispasta med parmesan

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Spagetti med köttfärssås gjord på korv

Betyg
Betyg
(4)