

Pasta aglio e olio
One pot spaghetti aglio e olio med mycket vitlök och chili. Pastan toppas med tomater, färsk persilja, grana padano, rostade pumpakärnor och nymalen svartpeppar.
- 1 dl pumpakärnor
- 5 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd chili, finhackad
- 1 citron, finrivet zest och saft
- 3 msk olivolja
- 450 g spagetti
- 1.25 liter hett vatten
- 1 tsk salt
- 250 g cocktailtomater, halverade
- 1 kruka bladpersilja, finhackad
- 2 dl Grana padano
Gör så här
- Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de fått fin färg och poppar, lägg åt sidan.
- Fräs vitlök, chili och citronzest i olja i en djup stekpanna.
- Lägg spaghettin i pannan. Häll över kokande vatten så att pastan nästan täcks helt och salta. Rör så att pastan inte klumpar ihop sig. Häll på mer vatten allteftersom det kokar in.
- Pressa i saften av halva citronen och tillsätt tomater och persilja när pastan är al dente. Rör om och vänd sist ner osten. Toppa med pumpakärnor vid servering.
Pasta aglio e olio
One pot spaghetti aglio e olio med mycket vitlök och chili. Pastan toppas med tomater, färsk persilja, grana padano, rostade pumpakärnor och nymalen svartpeppar.
Gör så här
- Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de fått fin färg och poppar, lägg åt sidan.
- Fräs vitlök, chili och citronzest i olja i en djup stekpanna.
- Lägg spaghettin i pannan. Häll över kokande vatten så att pastan nästan täcks helt och salta. Rör så att pastan inte klumpar ihop sig. Häll på mer vatten allteftersom det kokar in.
- Pressa i saften av halva citronen och tillsätt tomater och persilja när pastan är al dente. Rör om och vänd sist ner osten. Toppa med pumpakärnor vid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-04-06
Hej Johan! Vi håller med - och har nu delat upp receptet i tydligare steg. Tack för att du uppmärksammade oss på detta! /Elsa, webbredaktör
2021-04-04
Det borde verkligen stå 1. Rosta pumpakärnorna i torr panna tills de fått fin färg och poppar. Lägg åt sidan. Och sen 2. Fräs vitlök, chili och citronzest i olja i en djup stekpanna. Och sen 3. Lägg spagettin i pannan. Och så vidare… 4. Häll på mer vatten allteftersom… Häll SEDAN i citronsaften…
2021-03-02
Enkelt och bra vardagsmats recept.
2021-01-02
Jättebra recept! Kanske inte en traditionell Aglio Olio men väldigt gott och perfekt att koka allt i en gryta.
2020-11-25
Tillagningsättet för den här rätten förstod vi oss inte riktigt på. Blir sjukt mycket stärkelse från pastan i det återstående vattnet om du kokar 450gr spagetti i 1,25liter vatten. Bortsett från att det kändes som att det tog längre tid innan pastan blev klar måste man ständigt passa så att inte pastan kladdar ihop. Dessutom tyckte vi att all stärkelse gav en mjölig bitterhet som inte var trevlig. Vi åt men resten åkte tyvärr ner i komposten. Kommer prova den igen men då som en "Two pot spaghetti aglio e olio" och då koka pastan separat väl al dente, ta undan lite pastavatten sen köra klart spaghettin i pannan med övriga ingredienser och det sparade pastavattnet till simmigare konstistens.
2020-11-04
Hej Inger! Ja det går bra. Men då skulle vi nog ha med dom ifrån början så dom får en godare smak. Mvh Maja, redaktör
2020-11-02
Går det lika bra med körsbärstomater på burk nu när tomater inte är i säsong?
2020-10-25
Grymt gott. En ny favoriträtt.
2020-10-20
Hej Susanne! Ja, det funkar bra /Maja, redaktör
2020-10-17
Funkar det att byta ut chilin mot chiliflakes?
2020-10-17
Jättegott! Tog basilika istället för persilja och det blev väldigt gott! Lite xtra salt och peppar på toppen piffar till det👍
2020-10-09
Älskar pasta, det vattnas i munnen! MEN Spaghetti aglio e olio är närmast en helig maträtt i Italien. Som hörs på namnet innehåller den pasta, olja och vitlök. Toppas ibland med persilja. Men definitivt inget mer, absolut ingen ost. Med det sagt är ert receptet garanterat supergott! Men det är inte Spaghetti aglio e olio. Mvh!
2020-09-28
Hej Marie! Det går bra att skippa chilin helt :) /Maja, redaktör
2020-09-21
Blir det bra smak även om man skippar chilin? Jag tål inte stark mat
2020-07-30
Räcker bra till fyra utsvultna skogshuggare, annars till sex normalhungriga personer.
2020-06-18
Jättegott! Vände även ner parmaskinka.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Coop
2021-04-06
Hej Johan! Vi håller med - och har nu delat upp receptet i tydligare steg. Tack för att du uppmärksammade oss på detta! /Elsa, webbredaktör
Johan
2021-04-04
Det borde verkligen stå 1. Rosta pumpakärnorna i torr panna tills de fått fin färg och poppar. Lägg åt sidan. Och sen 2. Fräs vitlök, chili och citronzest i olja i en djup stekpanna. Och sen 3. Lägg spagettin i pannan. Och så vidare… 4. Häll på mer vatten allteftersom… Häll SEDAN i citronsaften…
Justin
2021-03-02
Enkelt och bra vardagsmats recept.
Elisabet
2021-01-02
Jättebra recept! Kanske inte en traditionell Aglio Olio men väldigt gott och perfekt att koka allt i en gryta.
Patrik
2020-11-25
Tillagningsättet för den här rätten förstod vi oss inte riktigt på. Blir sjukt mycket stärkelse från pastan i det återstående vattnet om du kokar 450gr spagetti i 1,25liter vatten. Bortsett från att det kändes som att det tog längre tid innan pastan blev klar måste man ständigt passa så att inte pastan kladdar ihop. Dessutom tyckte vi att all stärkelse gav en mjölig bitterhet som inte var trevlig. Vi åt men resten åkte tyvärr ner i komposten. Kommer prova den igen men då som en "Two pot spaghetti aglio e olio" och då koka pastan separat väl al dente, ta undan lite pastavatten sen köra klart spaghettin i pannan med övriga ingredienser och det sparade pastavattnet till simmigare konstistens.
Coop
2020-11-04
Hej Inger! Ja det går bra. Men då skulle vi nog ha med dom ifrån början så dom får en godare smak. Mvh Maja, redaktör
Inger
2020-11-02
Går det lika bra med körsbärstomater på burk nu när tomater inte är i säsong?
Mari
2020-10-25
Grymt gott. En ny favoriträtt.
Coop
2020-10-20
Hej Susanne! Ja, det funkar bra /Maja, redaktör
Susanne
2020-10-17
Funkar det att byta ut chilin mot chiliflakes?
Päivi
2020-10-17
Jättegott! Tog basilika istället för persilja och det blev väldigt gott! Lite xtra salt och peppar på toppen piffar till det👍
Jens
2020-10-09
Älskar pasta, det vattnas i munnen! MEN Spaghetti aglio e olio är närmast en helig maträtt i Italien. Som hörs på namnet innehåller den pasta, olja och vitlök. Toppas ibland med persilja. Men definitivt inget mer, absolut ingen ost. Med det sagt är ert receptet garanterat supergott! Men det är inte Spaghetti aglio e olio. Mvh!
Coop
2020-09-28
Hej Marie! Det går bra att skippa chilin helt :) /Maja, redaktör
Marie
2020-09-21
Blir det bra smak även om man skippar chilin? Jag tål inte stark mat
Kerstin
2020-07-30
Räcker bra till fyra utsvultna skogshuggare, annars till sex normalhungriga personer.
Linda
2020-06-18
Jättegott! Vände även ner parmaskinka.