Pasta aglio e olio

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(135)

One pot spaghetti aglio e olio med mycket vitlök och chili. Pastan toppas med tomater, färsk persilja, grana padano, rostade pumpakärnor och nymalen svartpeppar.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de fått fin färg och poppar, lägg åt sidan.
  2. Fräs vitlök, chili och citronzest i olja i en djup stekpanna.
  3. Lägg spaghettin i pannan. Häll över kokande vatten så att pastan nästan täcks helt och salta. Rör så att pastan inte klumpar ihop sig. Häll på mer vatten allteftersom det kokar in.
  4. Pressa i saften av halva citronen och tillsätt tomater och persilja när pastan är al dente. Rör om och vänd sist ner osten. Toppa med pumpakärnor vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-04-06

Hej Johan! Vi håller med - och har nu delat upp receptet i tydligare steg. Tack för att du uppmärksammade oss på detta! /Elsa, webbredaktör

Johan

2021-04-04

Det borde verkligen stå 1. Rosta pumpakärnorna i torr panna tills de fått fin färg och poppar. Lägg åt sidan. Och sen 2. Fräs vitlök, chili och citronzest i olja i en djup stekpanna. Och sen 3. Lägg spagettin i pannan. Och så vidare… 4. Häll på mer vatten allteftersom… Häll SEDAN i citronsaften…

Justin

2021-03-02

Enkelt och bra vardagsmats recept.

Elisabet

2021-01-02

Jättebra recept! Kanske inte en traditionell Aglio Olio men väldigt gott och perfekt att koka allt i en gryta.

Patrik

2020-11-25

Tillagningsättet för den här rätten förstod vi oss inte riktigt på. Blir sjukt mycket stärkelse från pastan i det återstående vattnet om du kokar 450gr spagetti i 1,25liter vatten. Bortsett från att det kändes som att det tog längre tid innan pastan blev klar måste man ständigt passa så att inte pastan kladdar ihop. Dessutom tyckte vi att all stärkelse gav en mjölig bitterhet som inte var trevlig. Vi åt men resten åkte tyvärr ner i komposten. Kommer prova den igen men då som en "Two pot spaghetti aglio e olio" och då koka pastan separat väl al dente, ta undan lite pastavatten sen köra klart spaghettin i pannan med övriga ingredienser och det sparade pastavattnet till simmigare konstistens.

Coop

2020-11-04

Hej Inger! Ja det går bra. Men då skulle vi nog ha med dom ifrån början så dom får en godare smak. Mvh Maja, redaktör

Inger

2020-11-02

Går det lika bra med körsbärstomater på burk nu när tomater inte är i säsong?

Mari

2020-10-25

Grymt gott. En ny favoriträtt.

Coop

2020-10-20

Hej Susanne! Ja, det funkar bra /Maja, redaktör

Susanne

2020-10-17

Funkar det att byta ut chilin mot chiliflakes?

Päivi

2020-10-17

Jättegott! Tog basilika istället för persilja och det blev väldigt gott! Lite xtra salt och peppar på toppen piffar till det👍

Jens

2020-10-09

Älskar pasta, det vattnas i munnen! MEN Spaghetti aglio e olio är närmast en helig maträtt i Italien. Som hörs på namnet innehåller den pasta, olja och vitlök. Toppas ibland med persilja. Men definitivt inget mer, absolut ingen ost. Med det sagt är ert receptet garanterat supergott! Men det är inte Spaghetti aglio e olio. Mvh!

Coop

2020-09-28

Hej Marie! Det går bra att skippa chilin helt :) /Maja, redaktör

Marie

2020-09-21

Blir det bra smak även om man skippar chilin? Jag tål inte stark mat

Kerstin

2020-07-30

Räcker bra till fyra utsvultna skogshuggare, annars till sex normalhungriga personer.

Linda

2020-06-18

Jättegott! Vände även ner parmaskinka.

Liknande recept

Spara recept

Enchiladas med bönor

Betyg
Betyg
(95)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(183)
Spara recept

Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(164)
Spara recept

Tagliatelle med musslor och bacon

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(76)

Pasta aglio e olio

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(135)

One pot spaghetti aglio e olio med mycket vitlök och chili. Pastan toppas med tomater, färsk persilja, grana padano, rostade pumpakärnor och nymalen svartpeppar.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de fått fin färg och poppar, lägg åt sidan.
  2. Fräs vitlök, chili och citronzest i olja i en djup stekpanna.
  3. Lägg spaghettin i pannan. Häll över kokande vatten så att pastan nästan täcks helt och salta. Rör så att pastan inte klumpar ihop sig. Häll på mer vatten allteftersom det kokar in.
  4. Pressa i saften av halva citronen och tillsätt tomater och persilja när pastan är al dente. Rör om och vänd sist ner osten. Toppa med pumpakärnor vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-04-06

Hej Johan! Vi håller med - och har nu delat upp receptet i tydligare steg. Tack för att du uppmärksammade oss på detta! /Elsa, webbredaktör

Johan

2021-04-04

Det borde verkligen stå 1. Rosta pumpakärnorna i torr panna tills de fått fin färg och poppar. Lägg åt sidan. Och sen 2. Fräs vitlök, chili och citronzest i olja i en djup stekpanna. Och sen 3. Lägg spagettin i pannan. Och så vidare… 4. Häll på mer vatten allteftersom… Häll SEDAN i citronsaften…

Justin

2021-03-02

Enkelt och bra vardagsmats recept.

Elisabet

2021-01-02

Jättebra recept! Kanske inte en traditionell Aglio Olio men väldigt gott och perfekt att koka allt i en gryta.

Patrik

2020-11-25

Tillagningsättet för den här rätten förstod vi oss inte riktigt på. Blir sjukt mycket stärkelse från pastan i det återstående vattnet om du kokar 450gr spagetti i 1,25liter vatten. Bortsett från att det kändes som att det tog längre tid innan pastan blev klar måste man ständigt passa så att inte pastan kladdar ihop. Dessutom tyckte vi att all stärkelse gav en mjölig bitterhet som inte var trevlig. Vi åt men resten åkte tyvärr ner i komposten. Kommer prova den igen men då som en "Two pot spaghetti aglio e olio" och då koka pastan separat väl al dente, ta undan lite pastavatten sen köra klart spaghettin i pannan med övriga ingredienser och det sparade pastavattnet till simmigare konstistens.

Coop

2020-11-04

Hej Inger! Ja det går bra. Men då skulle vi nog ha med dom ifrån början så dom får en godare smak. Mvh Maja, redaktör

Inger

2020-11-02

Går det lika bra med körsbärstomater på burk nu när tomater inte är i säsong?

Mari

2020-10-25

Grymt gott. En ny favoriträtt.

Coop

2020-10-20

Hej Susanne! Ja, det funkar bra /Maja, redaktör

Susanne

2020-10-17

Funkar det att byta ut chilin mot chiliflakes?

Päivi

2020-10-17

Jättegott! Tog basilika istället för persilja och det blev väldigt gott! Lite xtra salt och peppar på toppen piffar till det👍

Jens

2020-10-09

Älskar pasta, det vattnas i munnen! MEN Spaghetti aglio e olio är närmast en helig maträtt i Italien. Som hörs på namnet innehåller den pasta, olja och vitlök. Toppas ibland med persilja. Men definitivt inget mer, absolut ingen ost. Med det sagt är ert receptet garanterat supergott! Men det är inte Spaghetti aglio e olio. Mvh!

Coop

2020-09-28

Hej Marie! Det går bra att skippa chilin helt :) /Maja, redaktör

Marie

2020-09-21

Blir det bra smak även om man skippar chilin? Jag tål inte stark mat

Kerstin

2020-07-30

Räcker bra till fyra utsvultna skogshuggare, annars till sex normalhungriga personer.

Linda

2020-06-18

Jättegott! Vände även ner parmaskinka.

Liknande recept

Spara recept

Enchiladas med bönor

Betyg
Betyg
(95)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(183)
Spara recept

Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(164)
Spara recept

Tagliatelle med musslor och bacon

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(76)