Pasta aglio e olio

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.28 (124 betyg)

One pot spaghetti aglio e olio med mycket vitlök och chili. Pastan toppas med tomater, färsk persilja, grana padano, rostade pumpakärnor och nymalen svartpeppar.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl pumpakärnor
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 citron, finrivet zest och saft
  • 3 msk olivolja
  • 450 g spagetti
  • 1.25 liter hett vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g cocktailtomater, halverade
  • 1 kruka bladpersilja, finhackad
  • 2 dl Grana padano

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de fått fin färg och poppar, lägg åt sidan. Fräs vitlök, chili och citronzest i olja i en djup stekpanna. Lägg spaghettin i pannan. Häll över kokande vatten så att pastan nästan täcks helt och salta. Rör så att pastan inte klumpar ihop sig.
  2. Häll på mer vatten allteftersom det kokar in. Pressa ner saften av halva citronen och tillsätt tomater och persilja när pastan är el dente. Rör om och vänd sist ner osten. Toppa med pumpakärnor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabet

2021-01-02

Jättebra recept! Kanske inte en traditionell Aglio Olio men väldigt gott och perfekt att koka allt i en gryta.

Patrik

2020-11-25

Tillagningsättet för den här rätten förstod vi oss inte riktigt på. Blir sjukt mycket stärkelse från pastan i det återstående vattnet om du kokar 450gr spagetti i 1,25liter vatten. Bortsett från att det kändes som att det tog längre tid innan pastan blev klar måste man ständigt passa så att inte pastan kladdar ihop. Dessutom tyckte vi att all stärkelse gav en mjölig bitterhet som inte var trevlig. Vi åt men resten åkte tyvärr ner i komposten. Kommer prova den igen men då som en "Two pot spaghetti aglio e olio" och då koka pastan separat väl al dente, ta undan lite pastavatten sen köra klart spaghettin i pannan med övriga ingredienser och det sparade pastavattnet till simmigare konstistens.

Coop

2020-11-04

Hej Inger! Ja det går bra. Men då skulle vi nog ha med dom ifrån början så dom får en godare smak. Mvh Maja, redaktör

Inger

2020-11-02

Går det lika bra med körsbärstomater på burk nu när tomater inte är i säsong?

Mari

2020-10-25

Grymt gott. En ny favoriträtt.

Coop

2020-10-20

Hej Susanne! Ja, det funkar bra /Maja, redaktör

Susanne

2020-10-17

Funkar det att byta ut chilin mot chiliflakes?

Päivi

2020-10-17

Jättegott! Tog basilika istället för persilja och det blev väldigt gott! Lite xtra salt och peppar på toppen piffar till det👍

Jens

2020-10-09

Älskar pasta, det vattnas i munnen! MEN Spaghetti aglio e olio är närmast en helig maträtt i Italien. Som hörs på namnet innehåller den pasta, olja och vitlök. Toppas ibland med persilja. Men definitivt inget mer, absolut ingen ost. Med det sagt är ert receptet garanterat supergott! Men det är inte Spaghetti aglio e olio. Mvh!

Coop

2020-09-28

Hej Marie! Det går bra att skippa chilin helt :) /Maja, redaktör

Marie

2020-09-21

Blir det bra smak även om man skippar chilin? Jag tål inte stark mat

Kerstin

2020-07-30

Räcker bra till fyra utsvultna skogshuggare, annars till sex normalhungriga personer.

Linda

2020-06-18

Jättegott! Vände även ner parmaskinka.

Liknande recept

Spara recept

Auberginepiccata med tomatsås och couscous

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kycklingspett med sticky rice

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vegolasagne med cottage cheese och spenat

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Fiskgryta med tomat och curry

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Marockansk kycklingryta med couscous

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Lotta Lundgren - Fiskgratäng med rostad blomkål och mandel

Betyg
Betyg
(106)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 citron, finrivet zest och saft
  • 3 msk olivolja
  • 450 g spagetti
  • 1.25 liter hett vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g cocktailtomater, halverade
  • 1 kruka bladpersilja, finhackad
  • 2 dl Grana padano

Pasta aglio e olio

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.28 (124 betyg)

One pot spaghetti aglio e olio med mycket vitlök och chili. Pastan toppas med tomater, färsk persilja, grana padano, rostade pumpakärnor och nymalen svartpeppar.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de fått fin färg och poppar, lägg åt sidan. Fräs vitlök, chili och citronzest i olja i en djup stekpanna. Lägg spaghettin i pannan. Häll över kokande vatten så att pastan nästan täcks helt och salta. Rör så att pastan inte klumpar ihop sig.
  2. Häll på mer vatten allteftersom det kokar in. Pressa ner saften av halva citronen och tillsätt tomater och persilja när pastan är el dente. Rör om och vänd sist ner osten. Toppa med pumpakärnor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabet

2021-01-02

Jättebra recept! Kanske inte en traditionell Aglio Olio men väldigt gott och perfekt att koka allt i en gryta.

Patrik

2020-11-25

Tillagningsättet för den här rätten förstod vi oss inte riktigt på. Blir sjukt mycket stärkelse från pastan i det återstående vattnet om du kokar 450gr spagetti i 1,25liter vatten. Bortsett från att det kändes som att det tog längre tid innan pastan blev klar måste man ständigt passa så att inte pastan kladdar ihop. Dessutom tyckte vi att all stärkelse gav en mjölig bitterhet som inte var trevlig. Vi åt men resten åkte tyvärr ner i komposten. Kommer prova den igen men då som en "Two pot spaghetti aglio e olio" och då koka pastan separat väl al dente, ta undan lite pastavatten sen köra klart spaghettin i pannan med övriga ingredienser och det sparade pastavattnet till simmigare konstistens.

Coop

2020-11-04

Hej Inger! Ja det går bra. Men då skulle vi nog ha med dom ifrån början så dom får en godare smak. Mvh Maja, redaktör

Inger

2020-11-02

Går det lika bra med körsbärstomater på burk nu när tomater inte är i säsong?

Mari

2020-10-25

Grymt gott. En ny favoriträtt.

Coop

2020-10-20

Hej Susanne! Ja, det funkar bra /Maja, redaktör

Susanne

2020-10-17

Funkar det att byta ut chilin mot chiliflakes?

Päivi

2020-10-17

Jättegott! Tog basilika istället för persilja och det blev väldigt gott! Lite xtra salt och peppar på toppen piffar till det👍

Jens

2020-10-09

Älskar pasta, det vattnas i munnen! MEN Spaghetti aglio e olio är närmast en helig maträtt i Italien. Som hörs på namnet innehåller den pasta, olja och vitlök. Toppas ibland med persilja. Men definitivt inget mer, absolut ingen ost. Med det sagt är ert receptet garanterat supergott! Men det är inte Spaghetti aglio e olio. Mvh!

Coop

2020-09-28

Hej Marie! Det går bra att skippa chilin helt :) /Maja, redaktör

Marie

2020-09-21

Blir det bra smak även om man skippar chilin? Jag tål inte stark mat

Kerstin

2020-07-30

Räcker bra till fyra utsvultna skogshuggare, annars till sex normalhungriga personer.

Linda

2020-06-18

Jättegott! Vände även ner parmaskinka.

Liknande recept

Spara recept

Auberginepiccata med tomatsås och couscous

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kycklingspett med sticky rice

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vegolasagne med cottage cheese och spenat

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Fiskgryta med tomat och curry

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Marockansk kycklingryta med couscous

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Lotta Lundgren - Fiskgratäng med rostad blomkål och mandel

Betyg
Betyg
(106)