Påsksallad med oliver, physalis och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.04 (26 betyg)

En härligt saftig, smakrik sallad med fetaost och oliver är gott till maten.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 1 msk pumpafrön
  • 1 msk solrosfrön
  • 70 g blandad sallad
  • 100 g delade körsbärstomater
  • 100 g rensad delad physalis
  • 0.5 strimlad rödlök
  • 1 msk balsamicocrème
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 75 g fetaost
  • 0.5 kruka basilika

Gör så här

  1. Hetta upp 1 matsked olivolja i en stekpanna och stek oliverna hastigt. Ta upp och låt svalna.
  2. Stek fröna i samma panna i det fett som är kvar. Salta.
  3. Lägg salladsbladen i en stor skål. Blanda körsbärstomater, physalis, rödlök, resterande olivolja samt balsamico. Salta och peppra.
  4. Lägg upp salladen på ett stort fat och smula över fetaost. Toppa med oliver, frön och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-03-20

Det kan vara olika i olika butiker, men troligen vid olja och vinäger.

adele Jonsson

2012-03-19

Var vilken hylla hittar jag balsamicocreme?

Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(177)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 1 msk pumpafrön
  • 1 msk solrosfrön
  • 70 g blandad sallad
  • 100 g delade körsbärstomater
  • 100 g rensad delad physalis
  • 0.5 strimlad rödlök
  • 1 msk balsamicocrème
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 75 g fetaost
  • 0.5 kruka basilika

Påsksallad med oliver, physalis och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.04 (26 betyg)

En härligt saftig, smakrik sallad med fetaost och oliver är gott till maten.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp 1 matsked olivolja i en stekpanna och stek oliverna hastigt. Ta upp och låt svalna.
  2. Stek fröna i samma panna i det fett som är kvar. Salta.
  3. Lägg salladsbladen i en stor skål. Blanda körsbärstomater, physalis, rödlök, resterande olivolja samt balsamico. Salta och peppra.
  4. Lägg upp salladen på ett stort fat och smula över fetaost. Toppa med oliver, frön och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-03-20

Det kan vara olika i olika butiker, men troligen vid olja och vinäger.

adele Jonsson

2012-03-19

Var vilken hylla hittar jag balsamicocreme?

Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(177)