Påskens morotstårta

Betyg (1-5):
4.25 (28 betyg)

Saftig botten med smak av kardemumma, len, fluffig fyllning, rostad mandel och morotsmarmelad gör tårtan oemotståndligt god.

Tillagningstid: 30 min + 50 min
Ugnstemperatur:175º
14 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 4 stora ägg
  • 4.5 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1.5 msk kanel
  • 1 msk kardemumma
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 dl neutral olja
  • 300 g finriven morot (6 dl)
  • Fyllning/topping
  • 1 dl mandelspån
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 600 g cream cheese
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 380 g apelsin- och morotsmarmelad
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör ner i äggvispet. Vänd ner olja och morötter. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter.
  2. För att inte kakan ska bli toppig när den gräddas kan man dra smeten med slickepott upp mot formens kant. Smeten får då en lätt urgröpning när den ställs in i ugnen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Kontrollera med en sticka att kakan är klar. Låt kakan kallna helt.
  3. Rosta mandelspånen under omrörning till fin färg i torr panna. Vispa smör och florsocker poröst med elvisp. Tillsätt cream cheese och apelsinskal och vispa till en jämn kräm. Skär den kalla kakan i tre bottnar.
  4. Bred på en tredjedel av marmeladen och sedan en tredjedel av fyllningen på första bottnen. Lägg på nästa botten och repetera samma fyllning. Lägg på sista bottnen och ett lager morotsmarmelad.
  5. Forma resterande kräm till små ägg med hjälp av två skedar. Lägg äggen på kakan och strö över mandeln. Pudra ev över florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-24

Hej Uno! Som vi skrivit så blev det fel tid i tidningen, men receptet här ovan stämmer. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Uno

2019-04-19

Synd att recepten anger olika tider. Använde det som stod i Mer Smak, 30 min , och lade ändå på 10 min men dt blev inte bra.

Coop

2019-04-15

Tack för tipset, Leo! :) /Elsa, webbredaktör

Susanna

2019-04-13

jättegod behövs lite mer florsocker från Leo susannas son 7 år

Katarina

2019-04-11

Otroligt god tårta! Succé på 12-årskalaset! Hade den ”gamla” tiden, blev lite torr i ena kanten, men det gjorde inget.

Anna

2019-03-25

Bakade också kakan innan ni hade ändrat tiden - då blev ca 45 min i ugnen helt okej. I receptet i appen saknas dock fortfarande mängden florsocker till fyllningen! Provade mig fram till 2.5 dl och tyckte det blev bra. Tårtan är VÄLDIGT mäktig men god. Efter 10 bitar är nu halva tårtan kvar :)

Annika

2019-03-25

Åh vilken god tårta! Ja 50 min blir jättebra <3

Simon

2019-03-25

Så god! :D

Linda

2019-03-25

Så himla härlig! Var tvungen att tjuvstarta påsken. Tiden funkade bra för mig med 50 minuter.

Erik

2019-03-25

Jag gräddade i 50 min och provade med sticka för säkerhets skull. Den blev jättebra! Otroligt god fyllning.

Sara

2019-03-25

Hej, det har varit fel tid i receptet, nu är det ändrat. Kakan ska vara i ugnen 50 min. Vi ber tusen gången om ursäkt från MerSmaksredaktionen.

Ylva

2019-03-24

Jag gräddade den i 45 minuter. Den var fortfarande alldeles lös i mitten, tyvärr...

Liknande recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Marängöverbakade jordgubbar med passionsfrukt

(38)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Krämig rabarberpannkaka

(8)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 stora ägg
  • 4.5 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1.5 msk kanel
  • 1 msk kardemumma
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 dl neutral olja
  • 300 g finriven morot (6 dl)
  • Fyllning/topping
  • 1 dl mandelspån
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 600 g cream cheese
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 380 g apelsin- och morotsmarmelad
  • florsocker

Påskens morotstårta

Betyg (1-5):
4.25 (28 betyg)

Saftig botten med smak av kardemumma, len, fluffig fyllning, rostad mandel och morotsmarmelad gör tårtan oemotståndligt god.

Tillagningstid: 30 min + 50 min
Ugnstemperatur:175º
14 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör ner i äggvispet. Vänd ner olja och morötter. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter.
  2. För att inte kakan ska bli toppig när den gräddas kan man dra smeten med slickepott upp mot formens kant. Smeten får då en lätt urgröpning när den ställs in i ugnen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Kontrollera med en sticka att kakan är klar. Låt kakan kallna helt.
  3. Rosta mandelspånen under omrörning till fin färg i torr panna. Vispa smör och florsocker poröst med elvisp. Tillsätt cream cheese och apelsinskal och vispa till en jämn kräm. Skär den kalla kakan i tre bottnar.
  4. Bred på en tredjedel av marmeladen och sedan en tredjedel av fyllningen på första bottnen. Lägg på nästa botten och repetera samma fyllning. Lägg på sista bottnen och ett lager morotsmarmelad.
  5. Forma resterande kräm till små ägg med hjälp av två skedar. Lägg äggen på kakan och strö över mandeln. Pudra ev över florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-24

Hej Uno! Som vi skrivit så blev det fel tid i tidningen, men receptet här ovan stämmer. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Uno

2019-04-19

Synd att recepten anger olika tider. Använde det som stod i Mer Smak, 30 min , och lade ändå på 10 min men dt blev inte bra.

Coop

2019-04-15

Tack för tipset, Leo! :) /Elsa, webbredaktör

Susanna

2019-04-13

jättegod behövs lite mer florsocker från Leo susannas son 7 år

Katarina

2019-04-11

Otroligt god tårta! Succé på 12-årskalaset! Hade den ”gamla” tiden, blev lite torr i ena kanten, men det gjorde inget.

Anna

2019-03-25

Bakade också kakan innan ni hade ändrat tiden - då blev ca 45 min i ugnen helt okej. I receptet i appen saknas dock fortfarande mängden florsocker till fyllningen! Provade mig fram till 2.5 dl och tyckte det blev bra. Tårtan är VÄLDIGT mäktig men god. Efter 10 bitar är nu halva tårtan kvar :)

Annika

2019-03-25

Åh vilken god tårta! Ja 50 min blir jättebra <3

Simon

2019-03-25

Så god! :D

Linda

2019-03-25

Så himla härlig! Var tvungen att tjuvstarta påsken. Tiden funkade bra för mig med 50 minuter.

Erik

2019-03-25

Jag gräddade i 50 min och provade med sticka för säkerhets skull. Den blev jättebra! Otroligt god fyllning.

Sara

2019-03-25

Hej, det har varit fel tid i receptet, nu är det ändrat. Kakan ska vara i ugnen 50 min. Vi ber tusen gången om ursäkt från MerSmaksredaktionen.

Ylva

2019-03-24

Jag gräddade den i 45 minuter. Den var fortfarande alldeles lös i mitten, tyvärr...

Liknande recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Marängöverbakade jordgubbar med passionsfrukt

(38)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies