
Påskens glasstårta
Betyg (1-5):
Lättlagad påsktårta som ser ut som ett litet fågelbo.
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (8)
- 300 g vit choklad
- 2 citroner, finrivet skal
- neutral olja
- 1.5 liter vaniljglass
- 60 g maränger
- 0.5 liter mangosorbet
- Till servering:
- 1 påse kolasnören
- 150 g påskägg av choklad eller marsipan
Gör så här
- Smält chokladen tillsammans med citronskalet i ett vattenbad. Håll låg temperatur och rör om så det inte grynar sig.
- Ta två droppar olja i handen och gnid in en bunke med slät yta som rymmer två liter. Häll i chokladen och täck ytan med ett jämnt lager med hjälp av en slickepott. (Om chokladen rinner så ställ in bunken i frysen någon minut, ta sedan ut och fortsätt täcka bunkens kanter till ett jämnt chokladlager.) Ställ in i frysen att stelna i minst 30 minuter.
- Ta ut bunken ur frysen och fyll den med mjukrörd vaniljglass, varvad med krossade maränger. Lämna ett hål i mitten och fyll med mangosorbet. Släta till upptill och ställ in i frysen att stelna i minst 1 timme.
Servering
- Lägg ut kolasnören och godisägg i en cirkel på ett stort serveringsfat. Ta ut glassen och värm försiktigt botten av bunken med varmt vatten så att den lossnar. Stjälp upp glassen försiktigt på fatet och servera direkt. Vill du ha ägget med mönster, pensla tårtan med smält vit choklad när du har tagit den ur bunken.
Tips

Använd den mängd glass som din bunke rymmer. Justera mängden choklad därefter också.
Liknande recept
Påskens glasstårta
Betyg (1-5):
Lättlagad påsktårta som ser ut som ett litet fågelbo.
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält chokladen tillsammans med citronskalet i ett vattenbad. Håll låg temperatur och rör om så det inte grynar sig.
- Ta två droppar olja i handen och gnid in en bunke med slät yta som rymmer två liter. Häll i chokladen och täck ytan med ett jämnt lager med hjälp av en slickepott. (Om chokladen rinner så ställ in bunken i frysen någon minut, ta sedan ut och fortsätt täcka bunkens kanter till ett jämnt chokladlager.) Ställ in i frysen att stelna i minst 30 minuter.
- Ta ut bunken ur frysen och fyll den med mjukrörd vaniljglass, varvad med krossade maränger. Lämna ett hål i mitten och fyll med mangosorbet. Släta till upptill och ställ in i frysen att stelna i minst 1 timme.
Servering
- Lägg ut kolasnören och godisägg i en cirkel på ett stort serveringsfat. Ta ut glassen och värm försiktigt botten av bunken med varmt vatten så att den lossnar. Stjälp upp glassen försiktigt på fatet och servera direkt. Vill du ha ägget med mönster, pensla tårtan med smält vit choklad när du har tagit den ur bunken.
Tips

Använd den mängd glass som din bunke rymmer. Justera mängden choklad därefter också.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!