Parfait med lingon, kola och rostad mandelmassa

Betyg (1-5):
3.22 (9 betyg)

God och julig parfait med lingon, kanel och rostad mandelmassa.

Tillagningstid: 15 min + 8 tim i frys
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 3 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • 397 g karamelliserad kondenserad mjölk
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl frysta lingon
  • Till servering
  • 100 g mandelmassa
  • lingon

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig och vänd ner karamelliserad kondenserad mjölk, kanel och lingon.
  2. Vänd varsamt ner äggvitan och häll smeten i en frystålig form. Låt stå i frysen minst 5 timmar.
  3. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan över en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg. (Håll koll så det inte blir bränt.)
  4. Ta ut parfaiten 5 min före servering och toppa med riven mandelmassa och ev lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-12-28

Lättlagad och väldigt god. Rostad mandelmassa var pricken över i.

Liknande recept

Nationaldagsbakelse

(44)

Mandelkaka med körsbär

(2)

Blåbär med mandelmassa och vit choklad

(12)

Sommartårta med maränger

(45)

Paj med bär från skogen

(7)

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

(41)

Citronkaka med vallmofrö

(6)

Jordgubbsdröm

(17)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • 397 g karamelliserad kondenserad mjölk
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl frysta lingon
  • Till servering
  • 100 g mandelmassa
  • lingon

Parfait med lingon, kola och rostad mandelmassa

Betyg (1-5):
3.22 (9 betyg)

God och julig parfait med lingon, kanel och rostad mandelmassa.

Tillagningstid: 15 min + 8 tim i frys
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig och vänd ner karamelliserad kondenserad mjölk, kanel och lingon.
  2. Vänd varsamt ner äggvitan och häll smeten i en frystålig form. Låt stå i frysen minst 5 timmar.
  3. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan över en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg. (Håll koll så det inte blir bränt.)
  4. Ta ut parfaiten 5 min före servering och toppa med riven mandelmassa och ev lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-12-28

Lättlagad och väldigt god. Rostad mandelmassa var pricken över i.

Liknande recept

Nationaldagsbakelse

(44)

Mandelkaka med körsbär

(2)

Blåbär med mandelmassa och vit choklad

(12)

Sommartårta med maränger

(45)

Paj med bär från skogen

(7)

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

(41)

Citronkaka med vallmofrö

(6)

Jordgubbsdröm

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies