Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Recept från boken: Gröna burgare av Martin Nordin

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim i kylen
Ugnstemperatur:180-200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 6 hamburgerbröd
  • Paprika- och kikärtsburgare
  • 2 gula lökar
  • 20 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 800 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 120 g strimlad grillad paprika
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk paprikapulver (ev rökt)
  • 1 tsk chilipulver
  • rapsolja eller jordnötsolja att steka i
  • Gurksallad
  • 1 gurka
  • 0.5 kruka dill, hackad
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk sesamfrö

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Låt den mjukna sakta i smör och olivolja i medelvarm panna. Salta och peppra.
  2. Blanda alla ingredienser till burgarna i en bunke. Mixa lite i taget i en matberedare till en grov smet. Forma till sex burgare och lägg dem på ett fat. Låt stå i kylen minst1 timme, men gärna längre så håller de ihop bättre vid stekning.
  3. Sätt ugnen på 180°. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidor. Lägg dem i en ugnsform och tillaga ytterligare 5–10 min mitt i ugnen.

Gurksallad:

  1. Hyvla gurkan på längden med en osthyvel. Lägg gurkskivorna i en skål och blanda med dill, citronskal, olja och sesamfrön. Vänd försiktigt runt och smaka av med salt och peppar.
  2. Servera burgarna och gurksalladen i bröden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-24

Behövdes en sås, var ganska torrt. Gjorde en sås på gräddfil och sweet chili, blev gott!

Liknande recept

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

(2)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Quesadillas med kikärter, spenat och fetaost

(47)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

(20)

Chili con aubergine

(67)

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

(10)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 6 hamburgerbröd
  • Paprika- och kikärtsburgare
  • 2 gula lökar
  • 20 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 800 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 120 g strimlad grillad paprika
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk paprikapulver (ev rökt)
  • 1 tsk chilipulver
  • rapsolja eller jordnötsolja att steka i
  • Gurksallad
  • 1 gurka
  • 0.5 kruka dill, hackad
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk sesamfrö

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Recept från boken: Gröna burgare av Martin Nordin

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim i kylen
Ugnstemperatur:180-200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Låt den mjukna sakta i smör och olivolja i medelvarm panna. Salta och peppra.
  2. Blanda alla ingredienser till burgarna i en bunke. Mixa lite i taget i en matberedare till en grov smet. Forma till sex burgare och lägg dem på ett fat. Låt stå i kylen minst1 timme, men gärna längre så håller de ihop bättre vid stekning.
  3. Sätt ugnen på 180°. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidor. Lägg dem i en ugnsform och tillaga ytterligare 5–10 min mitt i ugnen.

Gurksallad:

  1. Hyvla gurkan på längden med en osthyvel. Lägg gurkskivorna i en skål och blanda med dill, citronskal, olja och sesamfrön. Vänd försiktigt runt och smaka av med salt och peppar.
  2. Servera burgarna och gurksalladen i bröden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-24

Behövdes en sås, var ganska torrt. Gjorde en sås på gräddfil och sweet chili, blev gott!

Liknande recept

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

(2)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Quesadillas med kikärter, spenat och fetaost

(47)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

(20)

Chili con aubergine

(67)

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies