Panpizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Använd gärna din gjutjärnspanna till att grädda pizzorna i.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:250º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 g jäst
  • 3 dl vatten, 37°
  • 6 dl vetemjöl (360 g)
  • 0.5 dl hela linfrön
  • 1 dl havre- eller havrekli till utbakningen
  • Fyllning:
  • 2 dl färdig tomatsås
  • 2 färska mozzarellaostar, brutna i bitar (à 125 g)
  • 80 g skivad italiensk salami
  • 3 dl riven mozzarella
  • 8 skivade champinjoner
  • 2 tsk torkad oregano
  • Topping:
  • 70 g rucola
  • 0.5 dl torrostade pinjenötter

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet och tillsätt mjöl och linfrön, arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
  2. Dela degen i 2 delar. Strö kli på bakbordet och kavla ut till 2 runda pizzor. Lägg pizzabottnarna i 2 runda ugnsfasta formar så att kanten sticker ut ca 5 cm. Bred på tomatsås och fördela färsk mozzarella, salami, riven mozzarella och champinjoner. Vik in kanterna och strö över oregano.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med rucola och pinjenötter vid servering.
  4. Använd gärna din gjutjärnspanna till att gädda pizzorna i.

Tips

Toppa pizzan med vad du hittar i kylskåpet. Nästan allt är gott på pizza!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillad filodegspizza med portabellosvamp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kyckling- och mozzarellapizza

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Klassisk halloumiburgare

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Gazpacho med pizzabullar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 15 g jäst
  • 3 dl vatten, 37°
  • 6 dl vetemjöl (360 g)
  • 0.5 dl hela linfrön
  • 1 dl havre- eller havrekli till utbakningen
  • Fyllning:
  • 2 dl färdig tomatsås
  • 2 färska mozzarellaostar, brutna i bitar (à 125 g)
  • 80 g skivad italiensk salami
  • 3 dl riven mozzarella
  • 8 skivade champinjoner
  • 2 tsk torkad oregano
  • Topping:
  • 70 g rucola
  • 0.5 dl torrostade pinjenötter

Panpizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Använd gärna din gjutjärnspanna till att grädda pizzorna i.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:250º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet och tillsätt mjöl och linfrön, arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
  2. Dela degen i 2 delar. Strö kli på bakbordet och kavla ut till 2 runda pizzor. Lägg pizzabottnarna i 2 runda ugnsfasta formar så att kanten sticker ut ca 5 cm. Bred på tomatsås och fördela färsk mozzarella, salami, riven mozzarella och champinjoner. Vik in kanterna och strö över oregano.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med rucola och pinjenötter vid servering.
  4. Använd gärna din gjutjärnspanna till att gädda pizzorna i.

Tips

Toppa pizzan med vad du hittar i kylskåpet. Nästan allt är gott på pizza!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillad filodegspizza med portabellosvamp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kyckling- och mozzarellapizza

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Klassisk halloumiburgare

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Gazpacho med pizzabullar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)