
Panpizza
Betyg (1-5):
Använd gärna din gjutjärnspanna till att grädda pizzorna i.
Tillagningstid: 30 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:250º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (13)
- 15 g jäst
- 3 dl vatten, 37°
- 6 dl vetemjöl (360 g)
- 0.5 dl hela linfrön
- 1 dl havre- eller havrekli till utbakningen
- Fyllning:
- 2 dl färdig tomatsås
- 2 färska mozzarellaostar, brutna i bitar (à 125 g)
- 80 g skivad italiensk salami
- 3 dl riven mozzarella
- 8 skivade champinjoner
- 2 tsk torkad oregano
- Topping:
- 70 g rucola
- 0.5 dl torrostade pinjenötter
Gör så här
- Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet och tillsätt mjöl och linfrön, arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
- Dela degen i 2 delar. Strö kli på bakbordet och kavla ut till 2 runda pizzor. Lägg pizzabottnarna i 2 runda ugnsfasta formar så att kanten sticker ut ca 5 cm. Bred på tomatsås och fördela färsk mozzarella, salami, riven mozzarella och champinjoner. Vik in kanterna och strö över oregano.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med rucola och pinjenötter vid servering.
- Använd gärna din gjutjärnspanna till att gädda pizzorna i.
Tips

Toppa pizzan med vad du hittar i kylskåpet. Nästan allt är gott på pizza!
Liknande recept
Panpizza
Betyg (1-5):
Använd gärna din gjutjärnspanna till att grädda pizzorna i.
Tillagningstid: 30 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:250º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet och tillsätt mjöl och linfrön, arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
- Dela degen i 2 delar. Strö kli på bakbordet och kavla ut till 2 runda pizzor. Lägg pizzabottnarna i 2 runda ugnsfasta formar så att kanten sticker ut ca 5 cm. Bred på tomatsås och fördela färsk mozzarella, salami, riven mozzarella och champinjoner. Vik in kanterna och strö över oregano.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med rucola och pinjenötter vid servering.
- Använd gärna din gjutjärnspanna till att gädda pizzorna i.
Tips

Toppa pizzan med vad du hittar i kylskåpet. Nästan allt är gott på pizza!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!