Panpizza

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Använd gärna din gjutjärnspanna till att grädda pizzorna i.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:250º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 15 g jäst
  • 3 dl vatten, 37°
  • 6 dl vetemjöl (360 g)
  • 0.5 dl hela linfrön
  • 1 dl havre- eller havrekli till utbakningen
  • Fyllning:
  • 2 dl färdig tomatsås
  • 2 färska mozzarellaostar, brutna i bitar (à 125 g)
  • 80 g skivad italiensk salami
  • 3 dl riven mozzarella
  • 8 skivade champinjoner
  • 2 tsk torkad oregano
  • Topping:
  • 70 g rucola
  • 0.5 dl torrostade pinjenötter

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet och tillsätt mjöl och linfrön, arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
  2. Dela degen i 2 delar. Strö kli på bakbordet och kavla ut till 2 runda pizzor. Lägg pizzabottnarna i 2 runda ugnsfasta formar så att kanten sticker ut ca 5 cm. Bred på tomatsås och fördela färsk mozzarella, salami, riven mozzarella och champinjoner. Vik in kanterna och strö över oregano.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med rucola och pinjenötter vid servering.
  4. Använd gärna din gjutjärnspanna till att gädda pizzorna i.

Tips

Toppa pizzan med vad du hittar i kylskåpet. Nästan allt är gott på pizza!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxtaco

(7)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Fish tacos deluxe

(31)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 15 g jäst
  • 3 dl vatten, 37°
  • 6 dl vetemjöl (360 g)
  • 0.5 dl hela linfrön
  • 1 dl havre- eller havrekli till utbakningen
  • Fyllning:
  • 2 dl färdig tomatsås
  • 2 färska mozzarellaostar, brutna i bitar (à 125 g)
  • 80 g skivad italiensk salami
  • 3 dl riven mozzarella
  • 8 skivade champinjoner
  • 2 tsk torkad oregano
  • Topping:
  • 70 g rucola
  • 0.5 dl torrostade pinjenötter

Panpizza

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Använd gärna din gjutjärnspanna till att grädda pizzorna i.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:250º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet och tillsätt mjöl och linfrön, arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
  2. Dela degen i 2 delar. Strö kli på bakbordet och kavla ut till 2 runda pizzor. Lägg pizzabottnarna i 2 runda ugnsfasta formar så att kanten sticker ut ca 5 cm. Bred på tomatsås och fördela färsk mozzarella, salami, riven mozzarella och champinjoner. Vik in kanterna och strö över oregano.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med rucola och pinjenötter vid servering.
  4. Använd gärna din gjutjärnspanna till att gädda pizzorna i.

Tips

Toppa pizzan med vad du hittar i kylskåpet. Nästan allt är gott på pizza!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxtaco

(7)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Fish tacos deluxe

(31)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies