Panpizza

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Använd gärna din gjutjärnspanna till att grädda pizzorna i.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:250º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 15 g jäst
  • 3 dl vatten, 37°
  • 6 dl vetemjöl (360 g)
  • 0.5 dl hela linfrön
  • 1 dl havre- eller havrekli till utbakningen
  • Fyllning:
  • 2 dl färdig tomatsås
  • 2 färska mozzarellaostar, brutna i bitar (à 125 g)
  • 80 g skivad italiensk salami
  • 3 dl riven mozzarella
  • 8 skivade champinjoner
  • 2 tsk torkad oregano
  • Topping:
  • 70 g rucola
  • 0.5 dl torrostade pinjenötter

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet och tillsätt mjöl och linfrön, arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
  2. Dela degen i 2 delar. Strö kli på bakbordet och kavla ut till 2 runda pizzor. Lägg pizzabottnarna i 2 runda ugnsfasta formar så att kanten sticker ut ca 5 cm. Bred på tomatsås och fördela färsk mozzarella, salami, riven mozzarella och champinjoner. Vik in kanterna och strö över oregano.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med rucola och pinjenötter vid servering.
  4. Använd gärna din gjutjärnspanna till att gädda pizzorna i.

Tips

Toppa pizzan med vad du hittar i kylskåpet. Nästan allt är gott på pizza!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Klassisk halloumiburgare

(24)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Grillad filodegspizza med portabellosvamp

(5)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 15 g jäst
  • 3 dl vatten, 37°
  • 6 dl vetemjöl (360 g)
  • 0.5 dl hela linfrön
  • 1 dl havre- eller havrekli till utbakningen
  • Fyllning:
  • 2 dl färdig tomatsås
  • 2 färska mozzarellaostar, brutna i bitar (à 125 g)
  • 80 g skivad italiensk salami
  • 3 dl riven mozzarella
  • 8 skivade champinjoner
  • 2 tsk torkad oregano
  • Topping:
  • 70 g rucola
  • 0.5 dl torrostade pinjenötter

Panpizza

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Använd gärna din gjutjärnspanna till att grädda pizzorna i.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim jästid
Ugnstemperatur:250º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet och tillsätt mjöl och linfrön, arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
  2. Dela degen i 2 delar. Strö kli på bakbordet och kavla ut till 2 runda pizzor. Lägg pizzabottnarna i 2 runda ugnsfasta formar så att kanten sticker ut ca 5 cm. Bred på tomatsås och fördela färsk mozzarella, salami, riven mozzarella och champinjoner. Vik in kanterna och strö över oregano.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med rucola och pinjenötter vid servering.
  4. Använd gärna din gjutjärnspanna till att gädda pizzorna i.

Tips

Toppa pizzan med vad du hittar i kylskåpet. Nästan allt är gott på pizza!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Klassisk halloumiburgare

(24)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Grillad filodegspizza med portabellosvamp

(5)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies