
Pannkakor på kokosmjölk
Matiga och glutenfria pannkakor gjorda med kokosmjölk. Serveras med en kålsallad som smaksätts med en 1-2-3-lag och lite sesamolja.
- 400 ml kokosmjölk
- 4 ägg
- 3 dl majsmjöl
- 1 tsk salt
- neutral olja, till stekning
- 100 g färska böngroddar
- 0.5 dl skalade sesamfrön
- Kålsallad:
- 3 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl ättiksprit (12 %)
- 400 g Coleslaw-mix
- 1 tsk sesamolja
- 0.5 tsk salt
- Dryckestips:
- 1664 Kronenbourg Blanc Alkoholfri
Gör så här
- Vispa ihop kokosmjölk, ägg, majsmjöl och salt. Låt smeten vila ca 5 min innan stekning.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Häll ¾ dl smet i pannan, strö över lite böngroddar och ev sesamfrön, stek 2-3 min och vänd sedan plätten. Stek 2-3 min till. Gör likadant med resten av smeten.
Kålsallad:
- Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Vänd ner coleslawmixen, sesamolja och salt. Servera kålsalladen till plättarna.
Liknande recept
Pannkakor på kokosmjölk
Matiga och glutenfria pannkakor gjorda med kokosmjölk. Serveras med en kålsallad som smaksätts med en 1-2-3-lag och lite sesamolja.
Gör så här
- Vispa ihop kokosmjölk, ägg, majsmjöl och salt. Låt smeten vila ca 5 min innan stekning.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Häll ¾ dl smet i pannan, strö över lite böngroddar och ev sesamfrön, stek 2-3 min och vänd sedan plätten. Stek 2-3 min till. Gör likadant med resten av smeten.
Kålsallad:
- Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Vänd ner coleslawmixen, sesamolja och salt. Servera kålsalladen till plättarna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-03-21
Jag använde Änglamark kokosmjölk och den var så tjock att jag var tvungen att späda med ganska mycket vatten för att få en bra konsistens på smeten. Då fick jag lov att sätta till ett ägg extra för att binda ihop. Gott blev det i alla fall!
2019-01-14
Lyxfälla;-) Vi provade också med sylt och glass, supergott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Gunnel
2019-03-21
Jag använde Änglamark kokosmjölk och den var så tjock att jag var tvungen att späda med ganska mycket vatten för att få en bra konsistens på smeten. Då fick jag lov att sätta till ett ägg extra för att binda ihop. Gott blev det i alla fall!
Petra
2019-01-14
Lyxfälla;-) Vi provade också med sylt och glass, supergott!