Pannkakor - grundrecept

Betyg (1-5):
4.36 (14 betyg)

Här har du det klassiska receptet på pannkakor. Lika gott för stora som för små!

Tillagningstid: 30 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • lingonsylt
  • 6 dl råkostsallad t ex strimlade morötter och gurka
  • knäckebröd

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
  2. Smält fettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.
  3. Grädda pannkakorna på medelstark värme.
  4. Servera pannkakorna med lingonsylt, råkostsallad och knäckebröd. Frukt till efterrätt.

Servering

Knäckebröd

Tips

Man kan byta ut 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2019-11-22

Gott! Men saknar mängd salt i receptet?

Liknande recept

Lövbiffstortilla med chipotledressing

(4)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(3)

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Fisknuggets

(16)

Belugabolognese med morotsspaghetti

(16)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Kebab

(20)

Pizza med pesto och mozzarella

(7)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • lingonsylt
  • 6 dl råkostsallad t ex strimlade morötter och gurka
  • knäckebröd

Pannkakor - grundrecept

Betyg (1-5):
4.36 (14 betyg)

Här har du det klassiska receptet på pannkakor. Lika gott för stora som för små!

Tillagningstid: 30 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
  2. Smält fettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.
  3. Grädda pannkakorna på medelstark värme.
  4. Servera pannkakorna med lingonsylt, råkostsallad och knäckebröd. Frukt till efterrätt.

Servering

Knäckebröd

Tips

Man kan byta ut 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2019-11-22

Gott! Men saknar mängd salt i receptet?

Liknande recept

Lövbiffstortilla med chipotledressing

(4)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(3)

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Fisknuggets

(16)

Belugabolognese med morotsspaghetti

(16)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Kebab

(20)

Pizza med pesto och mozzarella

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies