För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pannkakor - grundrecept

Betyg (1-5):
3.65 (20 betyg)

Här har du det klassiska receptet på pannkakor. Lika gott för stora som för små!

Tillagningstid: 30 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • lingonsylt
  • 6 dl råkostsallad t ex strimlade morötter och gurka
  • knäckebröd

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
  2. Smält fettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.
  3. Grädda pannkakorna på medelstark värme.
  4. Servera pannkakorna med lingonsylt, råkostsallad och knäckebröd. Frukt till efterrätt.

Servering

Knäckebröd

Tips

Man kan byta ut 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2019-11-22

Gott! Men saknar mängd salt i receptet?

Liknande recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

(20)

Tomatsoppa med fetaost

(27)

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

(1)

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

(1)

Thainudlar med kycklingfärssås

(63)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)

Klassiska falafel

(66)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • lingonsylt
  • 6 dl råkostsallad t ex strimlade morötter och gurka
  • knäckebröd

Pannkakor - grundrecept

Betyg (1-5):
3.65 (20 betyg)

Här har du det klassiska receptet på pannkakor. Lika gott för stora som för små!

Tillagningstid: 30 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
  2. Smält fettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.
  3. Grädda pannkakorna på medelstark värme.
  4. Servera pannkakorna med lingonsylt, råkostsallad och knäckebröd. Frukt till efterrätt.

Servering

Knäckebröd

Tips

Man kan byta ut 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2019-11-22

Gott! Men saknar mängd salt i receptet?

Liknande recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

(20)

Tomatsoppa med fetaost

(27)

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

(1)

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

(1)

Thainudlar med kycklingfärssås

(63)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)

Klassiska falafel

(66)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)