Pannacotta med karamell

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (33 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 0.5 dl socker
  • Karamell:
  • 0.75 dl vatten
  • 1.25 dl socker
  • Garnering:
  • 4 msk björnbär
  • 4 msk hjortron

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i grädden. Lägg också i vaniljstången och sockret. Värm långsamt och sjud i ca 15 minuter. Dra kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången.
  2. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen och rör tills de smält. Spola portionsformar med kallt vatten och fördela gräddblandningen i dem. Låt stelna 4-5 timmar i kylskåpet.

Karamell

  1. Koka vatten och socker tills sockret löst sig och blivit en ljusbrun massa, låt kallna.

Servering

Stjälp upp formarna på desserttallrikar och ringla över karamellsåsen och garnera med bären.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hemlagad nyponsoppa med mandelbiskvier

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Valentinhjärtan

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillade persikor med raw kokos

Betyg
Betyg
(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 0.5 dl socker
  • Karamell:
  • 0.75 dl vatten
  • 1.25 dl socker
  • Garnering:
  • 4 msk björnbär
  • 4 msk hjortron

Pannacotta med karamell

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (33 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i grädden. Lägg också i vaniljstången och sockret. Värm långsamt och sjud i ca 15 minuter. Dra kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången.
  2. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen och rör tills de smält. Spola portionsformar med kallt vatten och fördela gräddblandningen i dem. Låt stelna 4-5 timmar i kylskåpet.

Karamell

  1. Koka vatten och socker tills sockret löst sig och blivit en ljusbrun massa, låt kallna.

Servering

Stjälp upp formarna på desserttallrikar och ringla över karamellsåsen och garnera med bären.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hemlagad nyponsoppa med mandelbiskvier

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Valentinhjärtan

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillade persikor med raw kokos

Betyg
Betyg
(3)