
Pannacotta med karamell
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- 0.5 dl socker
- Karamell:
- 0.75 dl vatten
- 1.25 dl socker
- Garnering:
- 4 msk björnbär
- 4 msk hjortron
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i grädden. Lägg också i vaniljstången och sockret. Värm långsamt och sjud i ca 15 minuter. Dra kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången.
- Krama ur gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen och rör tills de smält. Spola portionsformar med kallt vatten och fördela gräddblandningen i dem. Låt stelna 4-5 timmar i kylskåpet.
Karamell
- Koka vatten och socker tills sockret löst sig och blivit en ljusbrun massa, låt kallna.
Servering
Stjälp upp formarna på desserttallrikar och ringla över karamellsåsen och garnera med bären.
Liknande recept
Pannacotta med karamell
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i grädden. Lägg också i vaniljstången och sockret. Värm långsamt och sjud i ca 15 minuter. Dra kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången.
- Krama ur gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen och rör tills de smält. Spola portionsformar med kallt vatten och fördela gräddblandningen i dem. Låt stelna 4-5 timmar i kylskåpet.
Karamell
- Koka vatten och socker tills sockret löst sig och blivit en ljusbrun massa, låt kallna.
Servering
Stjälp upp formarna på desserttallrikar och ringla över karamellsåsen och garnera med bären.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!