För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pannacotta med karamell

Betyg (1-5):
2.94 (32 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 0.5 dl socker
  • Karamell:
  • 0.75 dl vatten
  • 1.25 dl socker
  • Garnering:
  • 4 msk björnbär
  • 4 msk hjortron

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i grädden. Lägg också i vaniljstången och sockret. Värm långsamt och sjud i ca 15 minuter. Dra kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången.
  2. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen och rör tills de smält. Spola portionsformar med kallt vatten och fördela gräddblandningen i dem. Låt stelna 4-5 timmar i kylskåpet.

Karamell

  1. Koka vatten och socker tills sockret löst sig och blivit en ljusbrun massa, låt kallna.

Servering

Stjälp upp formarna på desserttallrikar och ringla över karamellsåsen och garnera med bären.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sorbet på honungsmelon och ingefära med hallon och flarn

(2)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Grillade persikor med raw kokos

(3)

Avokadomoussefyllda mandelformar

(2)

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

(1)

Kardemummapannacotta med havtornstopping

(26)

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

(1)

Valentinhjärtan

(17)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 0.5 dl socker
  • Karamell:
  • 0.75 dl vatten
  • 1.25 dl socker
  • Garnering:
  • 4 msk björnbär
  • 4 msk hjortron

Pannacotta med karamell

Betyg (1-5):
2.94 (32 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i grädden. Lägg också i vaniljstången och sockret. Värm långsamt och sjud i ca 15 minuter. Dra kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången.
  2. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen och rör tills de smält. Spola portionsformar med kallt vatten och fördela gräddblandningen i dem. Låt stelna 4-5 timmar i kylskåpet.

Karamell

  1. Koka vatten och socker tills sockret löst sig och blivit en ljusbrun massa, låt kallna.

Servering

Stjälp upp formarna på desserttallrikar och ringla över karamellsåsen och garnera med bären.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sorbet på honungsmelon och ingefära med hallon och flarn

(2)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Grillade persikor med raw kokos

(3)

Avokadomoussefyllda mandelformar

(2)

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

(1)

Kardemummapannacotta med havtornstopping

(26)

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

(1)

Valentinhjärtan

(17)