Pannacotta med björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Krämig och len pannacotta med marinerade björnbär. Perfekt som helgdessert.

Tillagningstid: 10 min + 3 tim att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g björnbär
  • 1 dl marsalavin eller flädersaft
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • Pannacotta
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl karamelliserad mjölk (dulce de leche)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • citronmeliss eller mynta, till garnering

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vattenbad tills de är mjuka.
  2. Vispa lätt ihop karamelliserad mjölk med grädde och kardemumma.
  3. Smält gelatinbladen i en kastrull med lite av vattnet de ligger i. Häll ner detta i en tunn stråle i smeten under omrörning.
  4. Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen minst 3 timmar.
  5. Dela björnbären om de är stora. Vänd runt bären med marsalavin eller flädersaft och finrivet citronskal.
  6. Skeda på björnbären och toppa med rivet citronskal. Garnera med citronmeliss eller mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Coop Extras jubileumstårta

Betyg
Betyg
(13)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g björnbär
  • 1 dl marsalavin eller flädersaft
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • Pannacotta
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl karamelliserad mjölk (dulce de leche)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • citronmeliss eller mynta, till garnering

Pannacotta med björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Krämig och len pannacotta med marinerade björnbär. Perfekt som helgdessert.

Tillagningstid: 10 min + 3 tim att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vattenbad tills de är mjuka.
  2. Vispa lätt ihop karamelliserad mjölk med grädde och kardemumma.
  3. Smält gelatinbladen i en kastrull med lite av vattnet de ligger i. Häll ner detta i en tunn stråle i smeten under omrörning.
  4. Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen minst 3 timmar.
  5. Dela björnbären om de är stora. Vänd runt bären med marsalavin eller flädersaft och finrivet citronskal.
  6. Skeda på björnbären och toppa med rivet citronskal. Garnera med citronmeliss eller mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Coop Extras jubileumstårta

Betyg
Betyg
(13)