Pankofriterad avokado i tortillabröd

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Har du inte provat friterad avokado är det dags nu! Recept av Eleonora Von Essen från kokboken, Nya matvanor på 4 veckor.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 burk kokta kikärtor, endast spadet
  • 1.5 dl panko ströbröd
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 avokador
  • 0.5 liter neutral olja, till fritering
  • Snabbsyrad rödkål
  • 150 g rödkål
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm salt
  • Picklad rädisa
  • 3 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 knippa rädisor
  • Till servering
  • 140 g majskorn
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g minitortilla
  • srirachamajonnäs
  • 1 kruka färsk koriander, stjälk och blad
  • 1 lime

Gör så här

  1. Picklad rädisa: Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret lösts upp. Skiva rädisorna tunt och vänd runt i lagen. Låt stå till servering.
  2. Snabbsyrad rödkål: Strimla kålen tunt, gärna på mandolin. Pressa över limesaft och tillsätt olja och salt. Krama runt med kålen.
  3. Blanda mjöl och chilipulver. Häll upp kikärtsspadet i en djup tallrik och ströbrödet blandat med flingsalt i en annan. Skala och skär avokadon i klyftor.
  4. Vänd en klyfta i taget först i mjöl, sedan i kikärtsspadet och sist i ströbröd. Gör likadant med alla klyftor.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek majskornen tills de har fin färg och börjar dofta popcorn. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till 180°. Fritera några avokadobitar i taget till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera allt i tortillabröd med srirachamajonnäs, koriander och limeklyftor.

Tips

När du använder kikärtsspadet i receptet ovan kan de kokta kikärterna tillsättas som de är i t ex en sidosallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Lax- och spenatpaj

(90)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Belugalasagne

(29)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Caesarsallad seafood

(24)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 burk kokta kikärtor, endast spadet
  • 1.5 dl panko ströbröd
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 avokador
  • 0.5 liter neutral olja, till fritering
  • Snabbsyrad rödkål
  • 150 g rödkål
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm salt
  • Picklad rädisa
  • 3 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 knippa rädisor
  • Till servering
  • 140 g majskorn
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g minitortilla
  • srirachamajonnäs
  • 1 kruka färsk koriander, stjälk och blad
  • 1 lime

Pankofriterad avokado i tortillabröd

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Har du inte provat friterad avokado är det dags nu! Recept av Eleonora Von Essen från kokboken, Nya matvanor på 4 veckor.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad rädisa: Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret lösts upp. Skiva rädisorna tunt och vänd runt i lagen. Låt stå till servering.
  2. Snabbsyrad rödkål: Strimla kålen tunt, gärna på mandolin. Pressa över limesaft och tillsätt olja och salt. Krama runt med kålen.
  3. Blanda mjöl och chilipulver. Häll upp kikärtsspadet i en djup tallrik och ströbrödet blandat med flingsalt i en annan. Skala och skär avokadon i klyftor.
  4. Vänd en klyfta i taget först i mjöl, sedan i kikärtsspadet och sist i ströbröd. Gör likadant med alla klyftor.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek majskornen tills de har fin färg och börjar dofta popcorn. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till 180°. Fritera några avokadobitar i taget till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera allt i tortillabröd med srirachamajonnäs, koriander och limeklyftor.

Tips

När du använder kikärtsspadet i receptet ovan kan de kokta kikärterna tillsättas som de är i t ex en sidosallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Lax- och spenatpaj

(90)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Belugalasagne

(29)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Caesarsallad seafood

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies