Pankofriterad avokado i tortillabröd

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Har du inte provat friterad avokado är det dags nu! Recept av Eleonora Von Essen från kokboken, Nya matvanor på 4 veckor.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 21 st
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 burk kokta kikärtor, endast spadet
  • 1.5 dl panko ströbröd
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 avokador
  • 0.5 liter neutral olja, till fritering
  • Snabbsyrad rödkål
  • 150 g rödkål
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm salt
  • Picklad rädisa
  • 3 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 knippa rädisor
  • Till servering
  • 140 g majskorn
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g mini tortilla
  • srirachamajonnäs
  • 1 kruka färsk koriander, stjälk och blad
  • 1 lime

Gör så här

  1. Picklad rädisa: Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret lösts upp. Skiva rädisorna tunt och vänd runt i lagen. Låt stå till servering.
  2. Snabbsyrad rödkål: Strimla kålen tunt, gärna på mandolin. Pressa över limesaft och tillsätt olja och salt. Krama runt med kålen.
  3. Blanda mjöl och chilipulver. Häll upp kikärtsspadet i en djup tallrik och ströbrödet blandat med flingsalt i en annan. Skala och skär avokadon i klyftor.
  4. Vänd en klyfta i taget först i mjöl, sedan i kikärtsspadet och sist i ströbröd. Gör likadant med alla klyftor.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek majskornen tills de har fin färg och börjar dofta popcorn. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till 180°. Fritera några avokadobitar i taget till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera allt i tortillabröd med srirachamajonnäs, koriander och limeklyftor.

Tips

När du använder kikärtsspadet i receptet ovan kan de kokta kikärterna tillsättas som de är i t ex en sidosallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)
21 st
  • Ingredienser 21 st
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 burk kokta kikärtor, endast spadet
  • 1.5 dl panko ströbröd
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 avokador
  • 0.5 liter neutral olja, till fritering
  • Snabbsyrad rödkål
  • 150 g rödkål
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm salt
  • Picklad rädisa
  • 3 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 knippa rädisor
  • Till servering
  • 140 g majskorn
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g mini tortilla
  • srirachamajonnäs
  • 1 kruka färsk koriander, stjälk och blad
  • 1 lime

Pankofriterad avokado i tortillabröd

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Har du inte provat friterad avokado är det dags nu! Recept av Eleonora Von Essen från kokboken, Nya matvanor på 4 veckor.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad rädisa: Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret lösts upp. Skiva rädisorna tunt och vänd runt i lagen. Låt stå till servering.
  2. Snabbsyrad rödkål: Strimla kålen tunt, gärna på mandolin. Pressa över limesaft och tillsätt olja och salt. Krama runt med kålen.
  3. Blanda mjöl och chilipulver. Häll upp kikärtsspadet i en djup tallrik och ströbrödet blandat med flingsalt i en annan. Skala och skär avokadon i klyftor.
  4. Vänd en klyfta i taget först i mjöl, sedan i kikärtsspadet och sist i ströbröd. Gör likadant med alla klyftor.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek majskornen tills de har fin färg och börjar dofta popcorn. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till 180°. Fritera några avokadobitar i taget till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera allt i tortillabröd med srirachamajonnäs, koriander och limeklyftor.

Tips

När du använder kikärtsspadet i receptet ovan kan de kokta kikärterna tillsättas som de är i t ex en sidosallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies