Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg (1-5):
4.2 (41 betyg)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 400 g torskfilé
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 citron, till servering
  • 1 tsk salt
  • Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 2 tsk strösocker
  • 5 msk vinäger (t ex röd eller vit)
  • Broccolipuré
  • 500 g fryst broccoli
  • 100 g cream cheese
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Skiva löken i tunna skivor. Blanda löken med sockret tills den börjar safta sig. Häll över vinägern och låt stå tills maten är klar.

Broccolipuré:

  1. Koka broccolin i saltat vatten tills den är mjuk. Låt rinna av och mixa slät med cream cheese. Smaka av med salt.
  2. Skär fisken i mindre bitar och salta. Doppa i lättvispat ägg, vetemjöl och sist ströbröd.
  3. Hetta upp olja och smör i en panna och stek fisken gyllene på båda sidor. Servera med broccolipurén, picklad rödlök och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2018-09-18

Jättegott, men det behövs något mer till, typ potatismos eller klyftpotatis.

Michaela

2017-08-14

Supergott! Kompletterade med lite ungsrostade rotfrukter så blev det lite mer mättande. Gick enkelt och sanbbt att göra! Rekommenderas!

Kristian

2017-03-02

Det blev väldigt gott! Jag la till rotsaker i ugn så räckte det även för hungrigare magar.

Liknande recept

Moussakagratäng

(36)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(59)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g torskfilé
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 citron, till servering
  • 1 tsk salt
  • Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 2 tsk strösocker
  • 5 msk vinäger (t ex röd eller vit)
  • Broccolipuré
  • 500 g fryst broccoli
  • 100 g cream cheese
  • 1 tsk salt

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg (1-5):
4.2 (41 betyg)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Skiva löken i tunna skivor. Blanda löken med sockret tills den börjar safta sig. Häll över vinägern och låt stå tills maten är klar.

Broccolipuré:

  1. Koka broccolin i saltat vatten tills den är mjuk. Låt rinna av och mixa slät med cream cheese. Smaka av med salt.
  2. Skär fisken i mindre bitar och salta. Doppa i lättvispat ägg, vetemjöl och sist ströbröd.
  3. Hetta upp olja och smör i en panna och stek fisken gyllene på båda sidor. Servera med broccolipurén, picklad rödlök och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2018-09-18

Jättegott, men det behövs något mer till, typ potatismos eller klyftpotatis.

Michaela

2017-08-14

Supergott! Kompletterade med lite ungsrostade rotfrukter så blev det lite mer mättande. Gick enkelt och sanbbt att göra! Rekommenderas!

Kristian

2017-03-02

Det blev väldigt gott! Jag la till rotsaker i ugn så räckte det även för hungrigare magar.

Liknande recept

Moussakagratäng

(36)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(59)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies