Paneng gai

Betyg (1-5):
3.21 (39 betyg)

Thailändsk kycklingrätt med smak av kokos, citrongräs och röd curry.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g kycklingfiléer, i tunna skivor
  • 1 msk olja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 purjolök i tunna skivor
  • 2 msk fisksås
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 msk råsocker
  • Tillbehör:
  • 4 portioner kokt jasminris
  • 2 gula, lättkokta paprikor, i klyftor
  • 100 g salladsblad

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i ca 1 cm breda strimlor. Fräs dem i oljan i omgångar i en stor stekpanna under omrörning tills de fått lite färg. Lägg tillbaka all kyckling och blanda i currypastan. Låt allt fräsa någon minut.
  2. Krossa citrongräset, då avger det mer smak. Blanda ner det och resten av ingredienserna. Sjud på svag värme 3-4 minuter. Smaka av.

Servering

Ris, paprika och salladsblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokt kyckling

(2)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(35)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)

Bruschetta med kyckling

(8)

Chilikyckling-fajitas

(8)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g kycklingfiléer, i tunna skivor
  • 1 msk olja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 purjolök i tunna skivor
  • 2 msk fisksås
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 msk råsocker
  • Tillbehör:
  • 4 portioner kokt jasminris
  • 2 gula, lättkokta paprikor, i klyftor
  • 100 g salladsblad

Paneng gai

Betyg (1-5):
3.21 (39 betyg)

Thailändsk kycklingrätt med smak av kokos, citrongräs och röd curry.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i ca 1 cm breda strimlor. Fräs dem i oljan i omgångar i en stor stekpanna under omrörning tills de fått lite färg. Lägg tillbaka all kyckling och blanda i currypastan. Låt allt fräsa någon minut.
  2. Krossa citrongräset, då avger det mer smak. Blanda ner det och resten av ingredienserna. Sjud på svag värme 3-4 minuter. Smaka av.

Servering

Ris, paprika och salladsblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokt kyckling

(2)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(35)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(13)

Bruschetta med kyckling

(8)

Chilikyckling-fajitas

(8)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies