För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Paneng gai

Betyg (1-5):
3.25 (40 betyg)

Thailändsk kycklingrätt med smak av kokos, citrongräs och röd curry.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfiléer, i tunna skivor
  • 1 msk olja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 purjolök i tunna skivor
  • 2 msk fisksås
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 msk råsocker
  • Tillbehör:
  • 4 portioner kokt jasminris
  • 2 gula, lättkokta paprikor, i klyftor
  • 100 g salladsblad

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i ca 1 cm breda strimlor. Fräs dem i oljan i omgångar i en stor stekpanna under omrörning tills de fått lite färg. Lägg tillbaka all kyckling och blanda i currypastan. Låt allt fräsa någon minut.
  2. Krossa citrongräset, då avger det mer smak. Blanda ner det och resten av ingredienserna. Sjud på svag värme 3-4 minuter. Smaka av.

Servering

Ris, paprika och salladsblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Indonesisk kycklinggryta

(17)

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

(0)

Kycklinggryta med kokosmjölk

(23)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Dillkokt kyckling

(8)

Indisk curry på kycklingfärs

(36)

Kerala curry-kyckling

(10)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g kycklingfiléer, i tunna skivor
  • 1 msk olja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 purjolök i tunna skivor
  • 2 msk fisksås
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 msk råsocker
  • Tillbehör:
  • 4 portioner kokt jasminris
  • 2 gula, lättkokta paprikor, i klyftor
  • 100 g salladsblad

Paneng gai

Betyg (1-5):
3.25 (40 betyg)

Thailändsk kycklingrätt med smak av kokos, citrongräs och röd curry.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i ca 1 cm breda strimlor. Fräs dem i oljan i omgångar i en stor stekpanna under omrörning tills de fått lite färg. Lägg tillbaka all kyckling och blanda i currypastan. Låt allt fräsa någon minut.
  2. Krossa citrongräset, då avger det mer smak. Blanda ner det och resten av ingredienserna. Sjud på svag värme 3-4 minuter. Smaka av.

Servering

Ris, paprika och salladsblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Indonesisk kycklinggryta

(17)

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

(0)

Kycklinggryta med kokosmjölk

(23)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Dillkokt kyckling

(8)

Indisk curry på kycklingfärs

(36)

Kerala curry-kyckling

(10)