Panang curry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (8 betyg)

Ljuvlig panang curry med kyckling som är gjord på en hemgjord kryddpasta på ingefära, vitlök, citrongräs och chili. Servera grytan med ris och koriander. En klassisk thailändsk rätt som alltid går hem!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris
  • 4 kycklingfiléer
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 125 g broccoli, i buketter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 röd chili, skivad
  • Kryddpasta
  • 20 g färsk ingefära, riven
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citrongräs, fint skuren
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 0.5 msk mald koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda alla ingredienserna till kryddpastan med en skvätt av kokosmjölken och mixa slätt. Stek kryddpastan tills det börjar dofta och mörkna något.
  3. Dela kycklingfiléerna i tre bitar vardera och låt steka med under omrörning, ca 3 min.
  4. Häll i resten av kokosmjölken, vatten och fond. Låt sjuda ca 10 min, lägg i broccolin när ca 5 min återstår.
  5. Servera grytan med ris, koriander och ev extra chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl jasminris
  • 4 kycklingfiléer
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 125 g broccoli, i buketter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 röd chili, skivad
  • Kryddpasta
  • 20 g färsk ingefära, riven
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citrongräs, fint skuren
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 0.5 msk mald koriander

Panang curry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (8 betyg)

Ljuvlig panang curry med kyckling som är gjord på en hemgjord kryddpasta på ingefära, vitlök, citrongräs och chili. Servera grytan med ris och koriander. En klassisk thailändsk rätt som alltid går hem!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda alla ingredienserna till kryddpastan med en skvätt av kokosmjölken och mixa slätt. Stek kryddpastan tills det börjar dofta och mörkna något.
  3. Dela kycklingfiléerna i tre bitar vardera och låt steka med under omrörning, ca 3 min.
  4. Häll i resten av kokosmjölken, vatten och fond. Låt sjuda ca 10 min, lägg i broccolin när ca 5 min återstår.
  5. Servera grytan med ris, koriander och ev extra chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)