Palak paneer med halloumi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

Smakrik kryddig vegetarisk indisk palak paneer med halloumi, ingefära, grädde, tomat och spenat.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk garam masala
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 2 msk tomatpuré
  • neutral olja, till stekning
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 1 msk flytande honung
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g halloumi
  • salt och svartpeppar
  • 200 g färsk bladspenat
  • Till servering
  • 3 dl basmatiris
  • yoghurt 10%

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök, ingefära, garam masala, gurkmeja och tomatpuré i olja tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt krossade tomater, grädde, honung och buljongtärning. Låt sjuda 10 min.
  3. Skär halloumin i tärningar och stek i olja till fin färg. Tillsätt halloumin i grytan och låt sjuda 5 min till.
  4. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten i grytan. Servera med ris och ev yoghurt.

Tips

Chili, chiliflakes eller cayennepeppar kan ge lite hetta till grytan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2021-03-04

Riktigt god rätt, uppskattad av sällskap också

Emmy

2021-03-01

Jättegott!

Coop

2021-02-15

Till Katrina: Det stämmer att det ska vara 2 msk garam masala :) Vänligen, Hanna redaktör

Katrina

2021-02-11

Verkligen gott recept och funkade perfekt med halloumi. Men står det verkligen rätt i mängden av de torkade kryddorna. 2 msk Garam Masala?, jag tog ca 0,5 msk. Ska det möjligtvis vara tsk? Hade ingen gurkmeja hemma så bytte ut det mot curry. Blev smaskigt.

Marianne

2021-01-26

Så gott! Detta är min favorit.

Annelie Susanne

2021-01-13

Det blev jätte gott (även om vi missade honungen)

Nancy

2021-01-07

Väldigt god, vi har kört olika varianter på denna. Dels vegetarisk och dels med kyckling. Båda blev riktigt goda!!

Matts

2021-01-06

Supergod även med havregrädde

Liknande recept

Spara recept

Squashplättar

Betyg
Betyg
(107)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lunchlådesallad

Betyg
Betyg
(6)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk garam masala
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 2 msk tomatpuré
  • neutral olja, till stekning
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 1 msk flytande honung
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g halloumi
  • salt och svartpeppar
  • 200 g färsk bladspenat
  • Till servering
  • 3 dl basmatiris
  • yoghurt 10%

Palak paneer med halloumi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

Smakrik kryddig vegetarisk indisk palak paneer med halloumi, ingefära, grädde, tomat och spenat.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök, ingefära, garam masala, gurkmeja och tomatpuré i olja tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt krossade tomater, grädde, honung och buljongtärning. Låt sjuda 10 min.
  3. Skär halloumin i tärningar och stek i olja till fin färg. Tillsätt halloumin i grytan och låt sjuda 5 min till.
  4. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten i grytan. Servera med ris och ev yoghurt.

Tips

Chili, chiliflakes eller cayennepeppar kan ge lite hetta till grytan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2021-03-04

Riktigt god rätt, uppskattad av sällskap också

Emmy

2021-03-01

Jättegott!

Coop

2021-02-15

Till Katrina: Det stämmer att det ska vara 2 msk garam masala :) Vänligen, Hanna redaktör

Katrina

2021-02-11

Verkligen gott recept och funkade perfekt med halloumi. Men står det verkligen rätt i mängden av de torkade kryddorna. 2 msk Garam Masala?, jag tog ca 0,5 msk. Ska det möjligtvis vara tsk? Hade ingen gurkmeja hemma så bytte ut det mot curry. Blev smaskigt.

Marianne

2021-01-26

Så gott! Detta är min favorit.

Annelie Susanne

2021-01-13

Det blev jätte gott (även om vi missade honungen)

Nancy

2021-01-07

Väldigt god, vi har kört olika varianter på denna. Dels vegetarisk och dels med kyckling. Båda blev riktigt goda!!

Matts

2021-01-06

Supergod även med havregrädde

Liknande recept

Spara recept

Squashplättar

Betyg
Betyg
(107)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lunchlådesallad

Betyg
Betyg
(6)