För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pad thai med tofu

Betyg (1-5):
3.3 (20 betyg)

ˮThailands nationalrättˮ är god, mättande och lite festlig.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g risnudlar
  • 400 g fast tofu
  • 1 dl majsmjöl
  • rapsolja, att steka i
  • 2 morötter
  • 4 salladslökar
  • 90 g böngroddar
  • Pad thai-sås:
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 stora lime, pressad saft
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk farinsocker
  • salt (eller fisksås), att smaka av med
  • Till servering:
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl hackade jordnötter
  • finhackad röd chili
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär tofun i 1 cm stora tärningar och vänd runt i majsmjölet.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Pad thai-sås:

  1. Häll alla ingredienser till såsen i en skål och rör om.
  2. Skala och grovriv morötterna. Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs nudlar, morötter, salladslök och böngroddar ca 2 min.
  3. Tillsätt tofun och häll över såsen. Vänd runt och smaka av med salt eller fisksås. Servera med koriander och jordnötter och ev mer chili och lime.

Tips

Tofu tål riktigt hög värme, så du behöver inte vara rädd att den blir bränd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2020-07-22

Byter fisksåsen mot sojasås för att rätter ska vara vegansk

Lina

2020-01-09

Väldigt enkelt och väldigt gott. Toppade upp smakerna med lite Teriyakisås under wokning. Barnen gillade det med!

Josephine

2016-04-19

Jättegott och enkelt! Jag använde vetemjöl istället för majsmjöl, tillsatte lime efteråt när jag servera(sambon tycker ej om lime) och istället för jordnötter blev det cashewnötter(hitta inga osaltade jordnötter)

Liknande recept

Laxbiffar med nudelsallad

(22)

Fiskgryta med nudlar och broccoli

(28)

Marinerad sesamlax med nudelsallad

(31)

Risnudelsallad med broccoli

(10)

Glasnudlar med ägg

(4)

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

(40)

Rispappersrullar med dippsås

(5)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 250 g risnudlar
  • 400 g fast tofu
  • 1 dl majsmjöl
  • rapsolja, att steka i
  • 2 morötter
  • 4 salladslökar
  • 90 g böngroddar
  • Pad thai-sås:
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 stora lime, pressad saft
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk farinsocker
  • salt (eller fisksås), att smaka av med
  • Till servering:
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl hackade jordnötter
  • finhackad röd chili
  • limeklyftor

Pad thai med tofu

Betyg (1-5):
3.3 (20 betyg)

ˮThailands nationalrättˮ är god, mättande och lite festlig.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär tofun i 1 cm stora tärningar och vänd runt i majsmjölet.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Pad thai-sås:

  1. Häll alla ingredienser till såsen i en skål och rör om.
  2. Skala och grovriv morötterna. Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs nudlar, morötter, salladslök och böngroddar ca 2 min.
  3. Tillsätt tofun och häll över såsen. Vänd runt och smaka av med salt eller fisksås. Servera med koriander och jordnötter och ev mer chili och lime.

Tips

Tofu tål riktigt hög värme, så du behöver inte vara rädd att den blir bränd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2020-07-22

Byter fisksåsen mot sojasås för att rätter ska vara vegansk

Lina

2020-01-09

Väldigt enkelt och väldigt gott. Toppade upp smakerna med lite Teriyakisås under wokning. Barnen gillade det med!

Josephine

2016-04-19

Jättegott och enkelt! Jag använde vetemjöl istället för majsmjöl, tillsatte lime efteråt när jag servera(sambon tycker ej om lime) och istället för jordnötter blev det cashewnötter(hitta inga osaltade jordnötter)

Liknande recept

Laxbiffar med nudelsallad

(22)

Fiskgryta med nudlar och broccoli

(28)

Marinerad sesamlax med nudelsallad

(31)

Risnudelsallad med broccoli

(10)

Glasnudlar med ägg

(4)

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

(40)

Rispappersrullar med dippsås

(5)