Pad thai

Betyg (1-5):
3.69 (84 betyg)

En fräsch och kryddig kycklingrätt med smak av lime, vitlök och ostronsås.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 250 g risnudlar
  • 2 msk olja
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 6 dl strimlad vitkål
  • 4 dl böngroddar
  • 2 ägg
  • Sås:
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk soja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • Till servering:
  • 4 hackade salladslökar
  • 2 dl mortlade salta jordnötter
  • 1 hackad färsk koriander eller persilja
  • 1 urkärnad hackad röd chili

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen.
  2. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kycklingen på stark värme, cirka 2 minuter.
  4. Tillsätt sås, vitkål, böngroddar, nudlar och stek ytterligare 3 minuter under omrörning. Knäck i äggen. Vänd runt ordentligt tills äggen stelnat.

Till servering

  1. Servera med salladslök, jordnötter, koriander eller persilja och chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette

2018-05-28

Supergott! Men det krävs som sagt en stor panna 😉 Detta gör vi fler gånger.

Stina

2016-10-01

Det krävs en stoooor panna, vår största var för liten. Men jättegott!

Mia

2015-12-29

Hur lyckas man blanda ihop allt utan att nudlarna blir "mos"?

Staffan

2015-07-25

Min 10-åriga grabb åt mest av alla. Det efter att han suttit och gnällt i två timmar på vad vi skulle äta. Riktigt bra!

Britta/webbredaktionen

2014-02-18

@anna Det går bra både med färska eller på burk. Det blir lite blötare om du använder groddar på burk.

anna

2014-02-17

Ska det vara färska böngoddar eller från burk?

Helene

2014-01-10

Super gott! Hög klass.

Winnie

2013-09-17

Jag stekte även purjolök, salladslök och morötter till. Sen hade jag farinsocker till såsen också. Super gott vart det!

Birgitta

2013-07-18

Gott! Jag tog även med en burk vattenkastanjer.

Liknande recept

Barnens bästa kycklingnudlar

(18)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Bruschetta med kyckling

(8)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

(10)

Indisk kycklinggryta

(11)

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Wraps med kyckling och vitkålssallad

(30)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 250 g risnudlar
  • 2 msk olja
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 6 dl strimlad vitkål
  • 4 dl böngroddar
  • 2 ägg
  • Sås:
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk soja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • Till servering:
  • 4 hackade salladslökar
  • 2 dl mortlade salta jordnötter
  • 1 hackad färsk koriander eller persilja
  • 1 urkärnad hackad röd chili

Pad thai

Betyg (1-5):
3.69 (84 betyg)

En fräsch och kryddig kycklingrätt med smak av lime, vitlök och ostronsås.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen.
  2. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kycklingen på stark värme, cirka 2 minuter.
  4. Tillsätt sås, vitkål, böngroddar, nudlar och stek ytterligare 3 minuter under omrörning. Knäck i äggen. Vänd runt ordentligt tills äggen stelnat.

Till servering

  1. Servera med salladslök, jordnötter, koriander eller persilja och chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette

2018-05-28

Supergott! Men det krävs som sagt en stor panna 😉 Detta gör vi fler gånger.

Stina

2016-10-01

Det krävs en stoooor panna, vår största var för liten. Men jättegott!

Mia

2015-12-29

Hur lyckas man blanda ihop allt utan att nudlarna blir "mos"?

Staffan

2015-07-25

Min 10-åriga grabb åt mest av alla. Det efter att han suttit och gnällt i två timmar på vad vi skulle äta. Riktigt bra!

Britta/webbredaktionen

2014-02-18

@anna Det går bra både med färska eller på burk. Det blir lite blötare om du använder groddar på burk.

anna

2014-02-17

Ska det vara färska böngoddar eller från burk?

Helene

2014-01-10

Super gott! Hög klass.

Winnie

2013-09-17

Jag stekte även purjolök, salladslök och morötter till. Sen hade jag farinsocker till såsen också. Super gott vart det!

Birgitta

2013-07-18

Gott! Jag tog även med en burk vattenkastanjer.

Liknande recept

Barnens bästa kycklingnudlar

(18)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Bruschetta med kyckling

(8)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

(10)

Indisk kycklinggryta

(11)

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Wraps med kyckling och vitkålssallad

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies