För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pad kraphao mo - fläskfärs med thaibasilika

Betyg (1-5):
3.69 (35 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 grovhackade röd chili
  • 2 msk olja
  • 600 g fläskfärs
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk fisksås ev mer
  • 2 msk ostronsås
  • 0.5 dl hackad thaibasilika
  • 2 lime, pressad saft
  • Till servering:
  • 4 portioner jasminris
  • skivad salladslök

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftorna och stöt dem med chilin i en mortel.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek vitlök och chili någon minut.
  3. Tillsätt färsen och stek med under omrörning tills den är finfördelad och genomstekt, 5–7 min.
  4. Rör ner socker, fisksås, ostronsås, tthaibasilika och lime. Strö på salladslök.

Till servering

  1. Servera med jasminris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wank Petter från Bromma

2015-01-23

Ostronen är mycket fina. Jag brukar fixa lite topping för den salta smaken.

Djursholm Micke

2015-01-23

Mycket exklusivt och en finfin vardagsrätt:)

CF

2014-03-06

Favorit

Liknande recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(77)

Kött- och grönsakssoppa

(33)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Japanskt långkok med nudlar

(42)

Fläskfilé africana

(42)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(4)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 grovhackade röd chili
  • 2 msk olja
  • 600 g fläskfärs
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk fisksås ev mer
  • 2 msk ostronsås
  • 0.5 dl hackad thaibasilika
  • 2 lime, pressad saft
  • Till servering:
  • 4 portioner jasminris
  • skivad salladslök

Pad kraphao mo - fläskfärs med thaibasilika

Betyg (1-5):
3.69 (35 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftorna och stöt dem med chilin i en mortel.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek vitlök och chili någon minut.
  3. Tillsätt färsen och stek med under omrörning tills den är finfördelad och genomstekt, 5–7 min.
  4. Rör ner socker, fisksås, ostronsås, tthaibasilika och lime. Strö på salladslök.

Till servering

  1. Servera med jasminris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wank Petter från Bromma

2015-01-23

Ostronen är mycket fina. Jag brukar fixa lite topping för den salta smaken.

Djursholm Micke

2015-01-23

Mycket exklusivt och en finfin vardagsrätt:)

CF

2014-03-06

Favorit

Liknande recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(77)

Kött- och grönsakssoppa

(33)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Japanskt långkok med nudlar

(42)

Fläskfilé africana

(42)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(4)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)