Oxfilépasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.07 (15 betyg)

Krämig oxfilépasta med champinjoner, lök och grädde. Så gott och perfekt till helgmiddag.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g pasta, t ex rigatoni
  • 300 g oxfilé, strimlad
  • 250 g champinjoner, i kvartar
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • smör, till stekning
  • 4 dl grädde
  • 2 msk oxfond, ev konjak
  • salt och svartpeppar
  • hackad färsk persilja

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, den ska vara al dente.
  2. Stek oxfilén hastigt i smör i het panna, salta och peppra, lägg åt sidan.
  3. Stek champinjoner, lök och vitlök i smör tills löken är mjuk.
  4. Tillsätt grädde och oxfond och låt sjuda ca 10 min. Vänd ner oxfilé och pasta i såsen och låt koka ihop några minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2020-10-26

WOW! Underbart god pastarätt!

Liknande recept

Spara recept

Peppes penne pasta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Lasagne med fetaost och paprika

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläskkotlett med grönpepparsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskfilépasta med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Pasta carbonara

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Prosciuttolindad fläskfilé med örtrisoni

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vitlöksstekt gnocchi med skinka, tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Trasselpasta med baconströssel

Betyg
Betyg
(17)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 320 g pasta, t ex rigatoni
  • 300 g oxfilé, strimlad
  • 250 g champinjoner, i kvartar
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • smör, till stekning
  • 4 dl grädde
  • 2 msk oxfond, ev konjak
  • salt och svartpeppar
  • hackad färsk persilja

Oxfilépasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.07 (15 betyg)

Krämig oxfilépasta med champinjoner, lök och grädde. Så gott och perfekt till helgmiddag.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, den ska vara al dente.
  2. Stek oxfilén hastigt i smör i het panna, salta och peppra, lägg åt sidan.
  3. Stek champinjoner, lök och vitlök i smör tills löken är mjuk.
  4. Tillsätt grädde och oxfond och låt sjuda ca 10 min. Vänd ner oxfilé och pasta i såsen och låt koka ihop några minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2020-10-26

WOW! Underbart god pastarätt!

Liknande recept

Spara recept

Peppes penne pasta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Lasagne med fetaost och paprika

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläskkotlett med grönpepparsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskfilépasta med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Pasta carbonara

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Prosciuttolindad fläskfilé med örtrisoni

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vitlöksstekt gnocchi med skinka, tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Trasselpasta med baconströssel

Betyg
Betyg
(17)