Oxfilé med böngroddssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Sätt guldkant mitt i veckan med de här munsbitarna.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Böngroddssallad:
  • 5 dl färska böngroddar
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 zucchini, tunt strimlad
  • Sojadressing:
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 dl sesamfrön (skalade), torrostade
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja (ej kallpressad)
  • Till servering:
  • romansallad
  • kokt ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Putsa ev köttet. Salta och peppra.
  2. Bryn köttet runt om i smör i en het panna. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 56°. Låt vila 30 min på en skärbräda.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen och dressingen. Vänd ihop och smaka av med salt.
  4. Skär köttet i så tunna skivor det går och servera i salladsblad toppat med böngroddssalladen och ris vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pizza med julskinka och grönkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Älgköttbullar

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tacos al pastor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Böngroddssallad:
  • 5 dl färska böngroddar
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 zucchini, tunt strimlad
  • Sojadressing:
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 dl sesamfrön (skalade), torrostade
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja (ej kallpressad)
  • Till servering:
  • romansallad
  • kokt ris

Oxfilé med böngroddssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Sätt guldkant mitt i veckan med de här munsbitarna.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Putsa ev köttet. Salta och peppra.
  2. Bryn köttet runt om i smör i en het panna. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 56°. Låt vila 30 min på en skärbräda.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen och dressingen. Vänd ihop och smaka av med salt.
  4. Skär köttet i så tunna skivor det går och servera i salladsblad toppat med böngroddssalladen och ris vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Köttfärskebab i tunnbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pizza med julskinka och grönkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Älgköttbullar

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tacos al pastor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)