Oxfilé med böngroddssallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Sätt guldkant mitt i veckan med de här munsbitarna.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 600 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Böngroddssallad:
  • 5 dl färska böngroddar
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 zucchini, tunt strimlad
  • Sojadressing:
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 dl sesamfrön (skalade), torrostade
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja (ej kallpressad)
  • Till servering:
  • romansallad
  • kokt ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Putsa ev köttet. Salta och peppra.
  2. Bryn köttet runt om i smör i en het panna. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 56°. Låt vila 30 min på en skärbräda.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen och dressingen. Vänd ihop och smaka av med salt.
  4. Skär köttet i så tunna skivor det går och servera i salladsblad toppat med böngroddssalladen och ris vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(8)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 600 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Böngroddssallad:
  • 5 dl färska böngroddar
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 zucchini, tunt strimlad
  • Sojadressing:
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 dl sesamfrön (skalade), torrostade
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja (ej kallpressad)
  • Till servering:
  • romansallad
  • kokt ris

Oxfilé med böngroddssallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Sätt guldkant mitt i veckan med de här munsbitarna.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Putsa ev köttet. Salta och peppra.
  2. Bryn köttet runt om i smör i en het panna. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 56°. Låt vila 30 min på en skärbräda.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen och dressingen. Vänd ihop och smaka av med salt.
  4. Skär köttet i så tunna skivor det går och servera i salladsblad toppat med böngroddssalladen och ris vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies