Oxfilé med böngroddssallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Sätt guldkant mitt i veckan med de här munsbitarna.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 600 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Böngroddssallad:
  • 5 dl färska böngroddar
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 zucchini, tunt strimlad
  • Sojadressing:
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 dl sesamfrön (skalade), torrostade
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja (ej kallpressad)
  • Till servering:
  • romansallad
  • kokt ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Putsa ev köttet. Salta och peppra.
  2. Bryn köttet runt om i smör i en het panna. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 56°. Låt vila 30 min på en skärbräda.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen och dressingen. Vänd ihop och smaka av med salt.
  4. Skär köttet i så tunna skivor det går och servera i salladsblad toppat med böngroddssalladen och ris vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Papa rellena

(20)

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

(18)

Gormetrulle

(23)

Baconpizza med fetaost och basilika

(18)

Tacos al pastor

(9)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(11)

Nacho de lux med pulled pork

(6)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Böngroddssallad:
  • 5 dl färska böngroddar
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 zucchini, tunt strimlad
  • Sojadressing:
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 dl sesamfrön (skalade), torrostade
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja (ej kallpressad)
  • Till servering:
  • romansallad
  • kokt ris

Oxfilé med böngroddssallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Sätt guldkant mitt i veckan med de här munsbitarna.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Putsa ev köttet. Salta och peppra.
  2. Bryn köttet runt om i smör i en het panna. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 56°. Låt vila 30 min på en skärbräda.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen och dressingen. Vänd ihop och smaka av med salt.
  4. Skär köttet i så tunna skivor det går och servera i salladsblad toppat med böngroddssalladen och ris vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Papa rellena

(20)

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

(18)

Gormetrulle

(23)

Baconpizza med fetaost och basilika

(18)

Tacos al pastor

(9)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(11)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies