Osso bucco med potatisklyftor och gremolata

Betyg (1-5):
2.41 (17 betyg)

Köttgryta med rotsaker som är en given klassiker i Italien.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 1.4 kg tjocka skivor gris-, kalvlägg eller lammbog med ben
  • 3 stora morötter
  • 2 stora gula lökar
  • 100 g rotselleri
  • 4 msk olivolja
  • 800 g hela tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • Potatisklyftor i ugn:
  • 1.2 kg potatisar
  • 1 msk timjan (eller efter smak)
  • 0.5 tsk salt (eller efter smak)
  • Gremolata:
  • 1 stor citron
  • 4 msk persilja
  • 2 vitlökar

Gör så här

  1. Skala morötterna, löken och vitlöken. Hacka grönsakerna fint. Skär sellerin i strimlor. Hetta upp hälften av olivoljan i en gryta som rymmer hela rätten. Fräs grönsakerna i ett par minuter. Häll på de hela tomaterna, spar spadet. Smula över buljongtärningen. Lägg på ett lock och låt puttra.
  2. Torka av köttet och skär ett snitt i hinnan runt köttet så kupar det sig inte när det steks. Hetta upp resten av olivoljan i en stekpanna. Stek köttskivorna tills de fått lite färg. Lägg de efterhand i grytan. Lägg i lagerbladet och strö över resten av kryd-dorna. Salta och peppra.
  3. Häll till sist över tomatspadet och häll ev. över lite vatten. Vätskan ska stå ända upp till köttet. Låt puttra i ca 1 timme tills köttet är riktigt mört. Gör potatisen och gremolatan under tiden.

Potatusklyftor

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj potatisarna. De behöver inte skalas. Skär varje potatis i 4 klyftor. Lägg potatisen med skalet ned i en långpanna. Stek potatisen tills den är mjuk och vackert gyllenbrun, ca 35 minuter. Salta och strö timjan över den färdiga potatisen.

Gremolata

  1. Skrubba citronen noga och riv av det gula skalet. Finhacka persilja och vitlök. Rör ihop alltsammans och strö gremolatan över den färdiga osso buccon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Bolognese

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1.4 kg tjocka skivor gris-, kalvlägg eller lammbog med ben
  • 3 stora morötter
  • 2 stora gula lökar
  • 100 g rotselleri
  • 4 msk olivolja
  • 800 g hela tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • Potatisklyftor i ugn:
  • 1.2 kg potatisar
  • 1 msk timjan (eller efter smak)
  • 0.5 tsk salt (eller efter smak)
  • Gremolata:
  • 1 stor citron
  • 4 msk persilja
  • 2 vitlökar

Osso bucco med potatisklyftor och gremolata

Betyg (1-5):
2.41 (17 betyg)

Köttgryta med rotsaker som är en given klassiker i Italien.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala morötterna, löken och vitlöken. Hacka grönsakerna fint. Skär sellerin i strimlor. Hetta upp hälften av olivoljan i en gryta som rymmer hela rätten. Fräs grönsakerna i ett par minuter. Häll på de hela tomaterna, spar spadet. Smula över buljongtärningen. Lägg på ett lock och låt puttra.
  2. Torka av köttet och skär ett snitt i hinnan runt köttet så kupar det sig inte när det steks. Hetta upp resten av olivoljan i en stekpanna. Stek köttskivorna tills de fått lite färg. Lägg de efterhand i grytan. Lägg i lagerbladet och strö över resten av kryd-dorna. Salta och peppra.
  3. Häll till sist över tomatspadet och häll ev. över lite vatten. Vätskan ska stå ända upp till köttet. Låt puttra i ca 1 timme tills köttet är riktigt mört. Gör potatisen och gremolatan under tiden.

Potatusklyftor

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj potatisarna. De behöver inte skalas. Skär varje potatis i 4 klyftor. Lägg potatisen med skalet ned i en långpanna. Stek potatisen tills den är mjuk och vackert gyllenbrun, ca 35 minuter. Salta och strö timjan över den färdiga potatisen.

Gremolata

  1. Skrubba citronen noga och riv av det gula skalet. Finhacka persilja och vitlök. Rör ihop alltsammans och strö gremolatan över den färdiga osso buccon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Bolognese

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies