Örtfylld lammstek med feta

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

Med färska örtkryddor, vitlök och citron får steken en smakrik karaktär.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1.5 kg Lammstek med ben
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk repade rosmarin -barr
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 200 g fetaost
  • 2 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Skär bort benet och gör ett snitt i köttet så att det blir jämntjockt. Vik ut det och fördela örtkryddor, citronskal och vitlök över. Rulla ihop så att fyllningen täcks och bind ihop med ett steksnöre. Bryn köttet runt om i fettet.
  2. Lägg steken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i nedre delen av ugnen 1-1,5 timme. När termometern visar 65º är köttet rosa, vid 70 lätt rosa och vid 75 helt genomstekt. Smula över fetaosten efter ca halva stektiden.
  3. Vispa ur formen med buljong om skysås önskas. Sila den i en kastrull och hetta upp.

Servering

Servera köttet i skivor med feta, ev skysås och bakad eller råstekt potatis, lättkokta grönsaker eller blandad sallad och chutney eller någon annan salladsinläggning.

Tips

1 msk färsk timjan får bra att byta ut till 0,5 tsk torkad. <br> 1 msk färsk rosmarin går bra att buta ut till 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Persiljeskinka

(1)

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

(18)

Julglaserade revbensspjäll

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Kryddiga honungsribs

(17)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(8)

Fläskkarré med ingefärsrubbing

(24)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.5 kg Lammstek med ben
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk repade rosmarin -barr
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 200 g fetaost
  • 2 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 2 tsk salt

Örtfylld lammstek med feta

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

Med färska örtkryddor, vitlök och citron får steken en smakrik karaktär.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort benet och gör ett snitt i köttet så att det blir jämntjockt. Vik ut det och fördela örtkryddor, citronskal och vitlök över. Rulla ihop så att fyllningen täcks och bind ihop med ett steksnöre. Bryn köttet runt om i fettet.
  2. Lägg steken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i nedre delen av ugnen 1-1,5 timme. När termometern visar 65º är köttet rosa, vid 70 lätt rosa och vid 75 helt genomstekt. Smula över fetaosten efter ca halva stektiden.
  3. Vispa ur formen med buljong om skysås önskas. Sila den i en kastrull och hetta upp.

Servering

Servera köttet i skivor med feta, ev skysås och bakad eller råstekt potatis, lättkokta grönsaker eller blandad sallad och chutney eller någon annan salladsinläggning.

Tips

1 msk färsk timjan får bra att byta ut till 0,5 tsk torkad. <br> 1 msk färsk rosmarin går bra att buta ut till 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Persiljeskinka

(1)

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

(18)

Julglaserade revbensspjäll

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Kryddiga honungsribs

(17)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(8)

Fläskkarré med ingefärsrubbing

(24)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies