
Oreotårta
Betyg (1-5):
Vinnartårta med oreokakor och god fyllning av philadelphia och vit balsamvinäger. Toppa tårtan med fluffig grädde och krossade kex. En oreotårta för alla kakälskare!
Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Tårtbotten:
- 1 msk smör
- 2 msk ströbröd
- 4 dl vetemjöl
- 1.5 dl kakao
- 1.5 tsk bikarbonat
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 160 g smör
- 3.5 dl strösocker
- 4 ägg
- 3 dl filmjölk eller yoghurt 10%
- 0.5 tsk salt
- Fyllning:
- 1.5 dl philadelphiaost
- 110 g smör
- 6 dl florsocker
- 1 msk vit balsamvinäger
- Topping:
- 4.5 dl vispgrädde
- 0.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 pkt oreokex (6 hela och resten krossade)
Gör så här
- Tårtbotten: Smöra och bröa en springform, cirka 24 centimeter i diameter. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Vispa ner mjölblandningen och filmjölk eller yoghurt under vispning. Häll smeten i springformen och grädda i ugnen cirka 40 minuter, kolla med sticka. Låt botten svalna och skär sedan i 3 delar.
Fyllning, montering och topping:
- Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Vispa grädde, socker och vanilj fluffigt. Krossa kexen med mortel eller hacka med kniv. Fördela fyllningen mellan de tre bottnarna och toppa kakan med grädde. Fluffa till ordentligt med grädde på toppen och tryck ner 6 stycken kex. Klä kanterna med de krossade kexen.
Liknande recept
Oreotårta
Betyg (1-5):
Vinnartårta med oreokakor och god fyllning av philadelphia och vit balsamvinäger. Toppa tårtan med fluffig grädde och krossade kex. En oreotårta för alla kakälskare!
Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tårtbotten: Smöra och bröa en springform, cirka 24 centimeter i diameter. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Vispa ner mjölblandningen och filmjölk eller yoghurt under vispning. Häll smeten i springformen och grädda i ugnen cirka 40 minuter, kolla med sticka. Låt botten svalna och skär sedan i 3 delar.
Fyllning, montering och topping:
- Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Vispa grädde, socker och vanilj fluffigt. Krossa kexen med mortel eller hacka med kniv. Fördela fyllningen mellan de tre bottnarna och toppa kakan med grädde. Fluffa till ordentligt med grädde på toppen och tryck ner 6 stycken kex. Klä kanterna med de krossade kexen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-11-07
Bu vad god
2015-06-10
Så himla god! Lätt att lyckas med, räcker till många
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Newille
2020-11-07
Bu vad god
Helena
2015-06-10
Så himla god! Lätt att lyckas med, räcker till många