Öppen moussaka

Betyg (1-5):
4.07 (15 betyg)

Att göra moussakan i de urgröpta aubergineskalen är genialt!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 2 auberginer
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 400 g lammfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 0.5 msk torkad oregano
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Ostsås:
  • 1 ägg
  • 2 dl rysk yoghurt
  • 2 dl finriven parmesan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela auberginerna på mitten och baka mjuka mitt i ugnen, ca 30 min. Skrapa ut innanmätet med en sked tills det är ½ cm kvar till skalet. Hacka det utgröpta innanmätet grovt och lägg skalen i en ugnsform.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken under omrörning ca 5 min. Tillsätt vitlök och köttfärs och stek på hög värme tills färsen är brynt. Sänk värmen och tillsätt resterande ingredienser. Låt sjuda (småputtra) ca 10 min.

Ostsås:

  1. Vispa ägget lätt och tillsätt yoghurt och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vänd ner den hackade auberginen i köttfärssåsen och fyll aubergineskalen med den. Skeda över ostsåsen och gratinera mitt i ugnen till fin yta. Servera gärna med en grön sallad.

Tips

Perfekt att förbereda: Gratinera med ostsåsen precis före servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Broccolisoppa med bacon

(22)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Soppa med nudlar och färs

(13)

Kött- och grönsakssoppa

(32)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 auberginer
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 400 g lammfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 0.5 msk torkad oregano
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Ostsås:
  • 1 ägg
  • 2 dl rysk yoghurt
  • 2 dl finriven parmesan
  • salt och peppar

Öppen moussaka

Betyg (1-5):
4.07 (15 betyg)

Att göra moussakan i de urgröpta aubergineskalen är genialt!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela auberginerna på mitten och baka mjuka mitt i ugnen, ca 30 min. Skrapa ut innanmätet med en sked tills det är ½ cm kvar till skalet. Hacka det utgröpta innanmätet grovt och lägg skalen i en ugnsform.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken under omrörning ca 5 min. Tillsätt vitlök och köttfärs och stek på hög värme tills färsen är brynt. Sänk värmen och tillsätt resterande ingredienser. Låt sjuda (småputtra) ca 10 min.

Ostsås:

  1. Vispa ägget lätt och tillsätt yoghurt och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vänd ner den hackade auberginen i köttfärssåsen och fyll aubergineskalen med den. Skeda över ostsåsen och gratinera mitt i ugnen till fin yta. Servera gärna med en grön sallad.

Tips

Perfekt att förbereda: Gratinera med ostsåsen precis före servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Broccolisoppa med bacon

(22)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Soppa med nudlar och färs

(13)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies