One pot pasta med kyckling och risoni

One pot pasta med kyckling och risoni

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(208)

One pot med kyckling, grädde, risonipasta och tomater som smaksätts med rosmarin och vitlök, krämig och god.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 500 g fryst kycklinginnerfilé, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 dl vatten, ev mer vid behov
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk balsamvinäger
  • 1 msk oxfond
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 4 dl risoni
  • 2 tomater, tärnade
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla kycklingen och stek i olja i en djup stekpanna några minuter, salta och peppra.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek försiktigt under omrörning. Häll i hälften av vattnet, grädde, balsamvinäger, fond och rosmarin. Rör ner risonin och låt sjuda på svag värme under omrörning.
  3. Späd med resterande vatten under tiden som risonin kokar klart, ca 10 min. Vänd ner tomater och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emanuel

2021-06-01

Då jag ville göra rätten lite mer matig hade jag utöver kycklingen även i lövbiff. Smaksatte lite extra med glutamat för att framhäva smakerna. Istället för olivolja använde jag svenskt smör - mums!

Linda

2021-01-13

Smakade typ parfym med all rosmarin. Men gjorde denna rätt en gång till men med basilika istället och då blev det jättegott.

Carolina

2020-12-22

Vegansk alternativ: Jag använde mig av Hälsanskök-filet pieces och alpro cooking som ersätta grädden. Färsk rosmarin och grönsaksfond. Supergott!

M

2020-09-12

Jag vegofierade denna rätt, det gick alldeles utmärkt med skivade quornfiléer istället för kyckling. Med växtbaserad grädde blev det minst lika krämigt och gott. Mer klimatsmart, helt enkelt!

Checkbox Coop

2020-08-24

Hej Ann-Marie. Nej, det måste man inte. Smaka på pastan innan och se om du vill prova eller ej. Gillar du inte balsamvinäger så kan du vara utan eller prova med lite citron i slutet för att få lite syrlighet :)

Ann-Marie

2020-08-23

Hej. Måste man ha i balsamvinäger? Ska prova detta, verkar smaskens😊

Checkbox Coop

2020-05-13

Hej Anna! Hm, svårt att säga varför den skär sig. När vi provlagade såsen skar den sig inte. Testa att ha pannan på lägre värme och se om det hjälper. Mvh provköket

Anna

2020-05-05

Varför skär sig såsen när jag har i balsamvinäger?!

Lisa E

2020-04-19

Med soltorkade tomater och basilika blev det skitgott! Den gör vi igen.

Alice

2020-03-15

Piffade med soltorkade tomater istället för tomater och basilika!

Karin

2020-03-14

Jätte gott men jag tycker inte om löken.

Nina

2020-03-09

Så himla gott!!!!

One pot pasta med kyckling och risoni
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g fryst kycklinginnerfilé, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 dl vatten, ev mer vid behov
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk balsamvinäger
  • 1 msk oxfond
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 4 dl risoni
  • 2 tomater, tärnade
  • salt och svartpeppar

One pot pasta med kyckling och risoni

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(208)

One pot med kyckling, grädde, risonipasta och tomater som smaksätts med rosmarin och vitlök, krämig och god.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Strimla kycklingen och stek i olja i en djup stekpanna några minuter, salta och peppra.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek försiktigt under omrörning. Häll i hälften av vattnet, grädde, balsamvinäger, fond och rosmarin. Rör ner risonin och låt sjuda på svag värme under omrörning.
  3. Späd med resterande vatten under tiden som risonin kokar klart, ca 10 min. Vänd ner tomater och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emanuel

2021-06-01

Då jag ville göra rätten lite mer matig hade jag utöver kycklingen även i lövbiff. Smaksatte lite extra med glutamat för att framhäva smakerna. Istället för olivolja använde jag svenskt smör - mums!

Linda

2021-01-13

Smakade typ parfym med all rosmarin. Men gjorde denna rätt en gång till men med basilika istället och då blev det jättegott.

Carolina

2020-12-22

Vegansk alternativ: Jag använde mig av Hälsanskök-filet pieces och alpro cooking som ersätta grädden. Färsk rosmarin och grönsaksfond. Supergott!

M

2020-09-12

Jag vegofierade denna rätt, det gick alldeles utmärkt med skivade quornfiléer istället för kyckling. Med växtbaserad grädde blev det minst lika krämigt och gott. Mer klimatsmart, helt enkelt!

Checkbox Coop

2020-08-24

Hej Ann-Marie. Nej, det måste man inte. Smaka på pastan innan och se om du vill prova eller ej. Gillar du inte balsamvinäger så kan du vara utan eller prova med lite citron i slutet för att få lite syrlighet :)

Ann-Marie

2020-08-23

Hej. Måste man ha i balsamvinäger? Ska prova detta, verkar smaskens😊

Checkbox Coop

2020-05-13

Hej Anna! Hm, svårt att säga varför den skär sig. När vi provlagade såsen skar den sig inte. Testa att ha pannan på lägre värme och se om det hjälper. Mvh provköket

Anna

2020-05-05

Varför skär sig såsen när jag har i balsamvinäger?!

Lisa E

2020-04-19

Med soltorkade tomater och basilika blev det skitgott! Den gör vi igen.

Alice

2020-03-15

Piffade med soltorkade tomater istället för tomater och basilika!

Karin

2020-03-14

Jätte gott men jag tycker inte om löken.

Nina

2020-03-09

Så himla gott!!!!