Omelett med koriander och chili

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Pröva denna goda omelett med asiatiska smaker. Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 150 g spetskål eller vitkål, tunt strimlad
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 7 ägg
  • 1 dl vatten
  • 2 msk japansk soja (kikkoman)
  • 1.5 msk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • Till servering
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk majonnäs (ev utblandad med vatten)
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 röd chili eller 0,5 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp en ugnstålig stekpanna, klicka i smör och fräs kål och lök på medelvärme tills allt är mjukt och glansigt. Salta och peppra.
  2. Vispa ihop ägg, vatten och soja lätt. Häll sesamolja i stekpannan, vänd runt och häll äggsmeten över kålen. Rör om så ägget fördelar sig väl, sänk värmen och låt stå på svag värme tills kanterna på omeletten stelnat.
  3. Strö över sesamfröna och ställ in stekpannan mitt i ugnen. Grädda tills omeletten rest sig lite och inte rinner. Ringla hoisinsås och majonnäs på omeletten och toppa med koriander, ev salladslök och chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Örtfrittata - Coop

(2)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 150 g spetskål eller vitkål, tunt strimlad
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 7 ägg
  • 1 dl vatten
  • 2 msk japansk soja (kikkoman)
  • 1.5 msk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • Till servering
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk majonnäs (ev utblandad med vatten)
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 röd chili eller 0,5 tsk chiliflakes

Omelett med koriander och chili

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Pröva denna goda omelett med asiatiska smaker. Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp en ugnstålig stekpanna, klicka i smör och fräs kål och lök på medelvärme tills allt är mjukt och glansigt. Salta och peppra.
  2. Vispa ihop ägg, vatten och soja lätt. Häll sesamolja i stekpannan, vänd runt och häll äggsmeten över kålen. Rör om så ägget fördelar sig väl, sänk värmen och låt stå på svag värme tills kanterna på omeletten stelnat.
  3. Strö över sesamfröna och ställ in stekpannan mitt i ugnen. Grädda tills omeletten rest sig lite och inte rinner. Ringla hoisinsås och majonnäs på omeletten och toppa med koriander, ev salladslök och chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Örtfrittata - Coop

(2)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies