Omelett med 4 sorters ost och soltorkade tomater

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

En omelett är perfekt att göra på rester i kylskåpet. Denna är fylld med ost och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • olja till stekning
  • 0.5 dl riven prästost eller annan ostsort
  • 40 g ädelost
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 dl riven parmesan
  • 0.5 rödlök, skivad
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • basilika eller annan ört

Gör så här

  1. Vispa äggen lätt med vatten eller mjölk. Salta och peppra. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och häll i äggen.
  2. Sänk värmen och dra med en stekspade från kanterna mot mitten så att omeletten veckar ihop sig och blir luftig.
  3. När hälften av stanningen stelnat, dra pannan från värmen. Smula/riv ostarna över. Toppa med rödlök, soltorkade tomater och oliver.
  4. Grädda mitt i ugnen tills osten smält, 3–5 min. Servera med en sallad.

Tips

Häll allt i en ugnsform om du inte har en ugnstålig stekpanna. Gratinera tills äggstanningen stelnat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-11-17

Suuupergod och smidig!!

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Chili sin carne

(39)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Bowl med sashimilax

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • olja till stekning
  • 0.5 dl riven prästost eller annan ostsort
  • 40 g ädelost
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 dl riven parmesan
  • 0.5 rödlök, skivad
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • basilika eller annan ört

Omelett med 4 sorters ost och soltorkade tomater

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

En omelett är perfekt att göra på rester i kylskåpet. Denna är fylld med ost och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggen lätt med vatten eller mjölk. Salta och peppra. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och häll i äggen.
  2. Sänk värmen och dra med en stekspade från kanterna mot mitten så att omeletten veckar ihop sig och blir luftig.
  3. När hälften av stanningen stelnat, dra pannan från värmen. Smula/riv ostarna över. Toppa med rödlök, soltorkade tomater och oliver.
  4. Grädda mitt i ugnen tills osten smält, 3–5 min. Servera med en sallad.

Tips

Häll allt i en ugnsform om du inte har en ugnstålig stekpanna. Gratinera tills äggstanningen stelnat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-11-17

Suuupergod och smidig!!

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Chili sin carne

(39)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies