För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Omelett

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gör en härlig omelett med lagrad ost och färska örter, till helgens frukost eller brunch.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 2 dl plockad färsk basilika
  • 0.5 dl hackad färsk dill
  • 0.5 dl skuren färsk gräslök

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Häll i smeten och sänk till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner mot stekpannans botten.
  2. När nästan all smet stelnat, fördela osten över omeletten och ta bort från värmen. Strö över örterna.

Tips

Går även bra att göra i portionspannor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äggröra med spenat och fetaost

(10)

Grön omelett

(2)

Butternutomelett

(0)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Äggröra med rökt lax

(15)

Toastat rågbröd med avokado och ägg

(0)

Pocherat ägg

(2)

Örtfrittata

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 2 dl plockad färsk basilika
  • 0.5 dl hackad färsk dill
  • 0.5 dl skuren färsk gräslök

Omelett

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gör en härlig omelett med lagrad ost och färska örter, till helgens frukost eller brunch.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Häll i smeten och sänk till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner mot stekpannans botten.
  2. När nästan all smet stelnat, fördela osten över omeletten och ta bort från värmen. Strö över örterna.

Tips

Går även bra att göra i portionspannor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äggröra med spenat och fetaost

(10)

Grön omelett

(2)

Butternutomelett

(0)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Äggröra med rökt lax

(15)

Toastat rågbröd med avokado och ägg

(0)

Pocherat ägg

(2)

Örtfrittata

(3)