För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ölgryta

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g grytbitar av nötkött
  • 0.5 dl vetemjöl till stekning
  • 1.5 smör till stekning
  • 7.5 dl mörkt öl
  • 1 smulad köttbuljongtärning
  • 2 krm peppar
  • 2.5 lagerblad
  • 8 kryddpepparkorn
  • 3 morötter, i bitar
  • 10 små gula lökar
  • salt och peppar
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skaka grytbitarna i mjöl i en plastpåse. Bryn köttet i en stor stekgryta. Häll på öl och koka upp. Skumma och tillsätt buljongtärning, salt, lager- blad och kryddpeppar. Låt koka sakta under lock ca 1 timme. Låt morötter och lök koka med ca 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

Servering

Servera med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(2)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Karibisk köttgryta

(12)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Fläskfilé africana

(42)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g grytbitar av nötkött
  • 0.5 dl vetemjöl till stekning
  • 1.5 smör till stekning
  • 7.5 dl mörkt öl
  • 1 smulad köttbuljongtärning
  • 2 krm peppar
  • 2.5 lagerblad
  • 8 kryddpepparkorn
  • 3 morötter, i bitar
  • 10 små gula lökar
  • salt och peppar
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt

Ölgryta

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skaka grytbitarna i mjöl i en plastpåse. Bryn köttet i en stor stekgryta. Häll på öl och koka upp. Skumma och tillsätt buljongtärning, salt, lager- blad och kryddpeppar. Låt koka sakta under lock ca 1 timme. Låt morötter och lök koka med ca 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

Servering

Servera med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(2)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Karibisk köttgryta

(12)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Fläskfilé africana

(42)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)