Okonomiyaki med chilidipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Dessa japanska plättar med kål, bacon och räkor älskas av hela familjen. Serveras med en chilidipp. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk sesamfrön
  • 140 g tärnat bacon
  • 5 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 huvud spetskål
  • 2 salladslökar
  • 300 g skalade räkor
  • neutral olja, till stekning
  • Dippsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk srirachasås

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna gyllene i torr stekpanna. Stek baconet knaprigt. Vispa ägg, vatten, soja, sesamolja, salt och mjöl till en klumpfri smet.
  2. Strimla kålen fint och skiva salladslöken tunt. Rör ner bacon, räkor, kål och salladslök i äggsmeten. Hetta upp olja i stekpannan och stek plättar av smeten. Rör ihop dippsåsen. Servera plättarna med dippsås och rostade sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-10-30

Hej Johanna! Testa att ta bort bacon och räkor och kör med ex morot och böngroddar eller stekt tofu i små bitar. Mvh Maja/redaktör

Johanna

2020-10-23

Har ni några tips på vegetarisk variant?

Coop

2020-10-14

Hej Annika! Båda soja och sriracha ska vara i dippsåsen :) /Maja, redaktör

Annika

2020-10-12

Ska sojan vara inplättarna och sirachasåsen i dippsåser?

Liknande recept

Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Thaisoppa med räkor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 msk sesamfrön
  • 140 g tärnat bacon
  • 5 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 huvud spetskål
  • 2 salladslökar
  • 300 g skalade räkor
  • neutral olja, till stekning
  • Dippsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk srirachasås

Okonomiyaki med chilidipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Dessa japanska plättar med kål, bacon och räkor älskas av hela familjen. Serveras med en chilidipp. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna gyllene i torr stekpanna. Stek baconet knaprigt. Vispa ägg, vatten, soja, sesamolja, salt och mjöl till en klumpfri smet.
  2. Strimla kålen fint och skiva salladslöken tunt. Rör ner bacon, räkor, kål och salladslök i äggsmeten. Hetta upp olja i stekpannan och stek plättar av smeten. Rör ihop dippsåsen. Servera plättarna med dippsås och rostade sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-10-30

Hej Johanna! Testa att ta bort bacon och räkor och kör med ex morot och böngroddar eller stekt tofu i små bitar. Mvh Maja/redaktör

Johanna

2020-10-23

Har ni några tips på vegetarisk variant?

Coop

2020-10-14

Hej Annika! Båda soja och sriracha ska vara i dippsåsen :) /Maja, redaktör

Annika

2020-10-12

Ska sojan vara inplättarna och sirachasåsen i dippsåser?

Liknande recept

Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Thaisoppa med räkor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)