För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Okonomiyaki med chilidipp

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Dessa japanska plättar med kål, bacon och räkor älskas av hela familjen. Serveras med en chilidipp. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk sesamfrön
  • 140 g tärnat bacon
  • 5 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 huvud spetskål
  • 2 salladslökar
  • 300 g skalade räkor
  • neutral olja, till stekning
  • 2 tsk srirachasås
  • Dippsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna gyllene i torr stekpanna. Stek baconet knaprigt. Vispa ägg, vatten, soja, sesamolja, salt och mjöl till en klumpfri smet.
  2. Strimla kålen fint och skiva salladslöken tunt. Rör ner bacon, räkor, kål och salladslök i äggsmeten. Hetta upp olja i stekpannan och stek plättar av smeten. Rör ihop dippsåsen. Servera plättarna med dippsås och rostade sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen nudelsallad med räkor

(7)

Räksallad med japansk dressing

(109)

Thaisoppa med räkor

(18)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 msk sesamfrön
  • 140 g tärnat bacon
  • 5 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 huvud spetskål
  • 2 salladslökar
  • 300 g skalade räkor
  • neutral olja, till stekning
  • 2 tsk srirachasås
  • Dippsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja

Okonomiyaki med chilidipp

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Dessa japanska plättar med kål, bacon och räkor älskas av hela familjen. Serveras med en chilidipp. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna gyllene i torr stekpanna. Stek baconet knaprigt. Vispa ägg, vatten, soja, sesamolja, salt och mjöl till en klumpfri smet.
  2. Strimla kålen fint och skiva salladslöken tunt. Rör ner bacon, räkor, kål och salladslök i äggsmeten. Hetta upp olja i stekpannan och stek plättar av smeten. Rör ihop dippsåsen. Servera plättarna med dippsås och rostade sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen nudelsallad med räkor

(7)

Räksallad med japansk dressing

(109)

Thaisoppa med räkor

(18)